Pretentiile pe care sa le ai de la cuptorul incorporabil

In stil modern si actual, electrocasnicele sunt incorporabile. Totul este mai compact, mai elegant, insa nu lipsit de functii. Din contra, cu cat sunt mai compacte, cu atat parca mai bogate in functii. Si toate menite sa ne usureze munca si viata de zi cu zi.

214122.jpg

Cand ajungi la etapa de a alege un cuptor incorporabil, cel mai probabil te orientezi dupa brandul plitei pe care ai ales-o sau urmeaza sa o faci. Poate fi vorba de un cuptor incorporabil Whirlpool sau orice alta marca, cert este ca fiecare gospodina, mama sau chiar si barbat, cu totii avem pretentii. Iata cateva considerente:

  • Sistem de curatare. Da, ai auzit bine. Departe de spalatul cu tixul sau cine stie ce solutii oricat de modern. Nu este tocmai placut sa speli intens cuptorul. Asa ca, descopera tehnologia moderna de tip smart clean. Asa cum ii spune si numele, inseamna posibilitatea de a spala mai usor, mai simplu, mai eficient. Exista asta spre exemplu la cuptoarele de marca Whirlpool.

  • Clasa de energie. Cu functii multiple disponibile, nu poti sa nu te gandesti ca vei plati poate mai mult la facture de electricitate. Cuptoarele incorporabile au alimentare electrica, conform standardelor europene. Dar asta nu inseamna ca ai dezavantajul unui consum mare, mai ales daca alegi acel cuptor de clasa A sau chiar si mult de atat, A+.

  • Ventilator. Nu trebuie sa fii cine stie ce expert in ale electrocasnicelor sa iti dai seama ca acesta este util, iti distribuie uniform aerul cald, incalzeste foarte bine inauntru si cand il vei deschide nu te intampina acel nor de abur. Convenabil, nu-i asa?

  • Timer? Afisaj LCD? Cu atat mai bine. Pentru ca munca in bucatarie inseamna multiple retete si multe altele de preparat pe langa, ai nevoie de un timp stabilit la cuptor. Timerul este practic, nu o inventie noua la cuptoare, insa utila cu siguranta. De asemenea, afisajul LCD iti arata timpul de preparare, poate chiar si ora in general. Aduce o nota de eleganta si el.

  • Alte functii pot fi legate de sistemul de decongelare spre exemplu. Pe sistemul repede inainte, poate ca vei avea situatii cand doresti sa gatesti carnea, dar aceasta este inghetata. Iata ca o astfel de functie la cuptor te ajuta sa aduci carnea la temperatura optima. Totodata, usa rece este sistemul inteligent care te protejeaza de eventuale accidente. Mai ales daca ai copii, este clar ca iti vei dori si asta – indiferent daca este in functiune si coace, cuptorul nu frige la exterior, datorita unor triple straturi de sticla speciala.

Ca si design, lucrurile sunt interpretabile. Depinde de fiecare, de gustul fiecaruia. In general cuptoarele incorporabile sunt negre sau gri, ca aspect pot fi pe stil rustic de asemenea, cu al sau bej reprezentativ. Dar este usor de ales, mai ales pentru ca acest electrocasnic se completeaza musai cu o plita – ce alegi pentru una e valabil si pentru cealalta.

Nu in cele din urma, trebuie mentionat ca astfel de pretentii, plus cele legate de brand – parca ai mai multa incredere sa alegi un cuptor din gama unui producator renumit, ridica si pretul final. Fii gata sa platesti chiar si peste 2000 de lei, dar sa fii sigur ca o astfel de investitie va merita!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *