Poți să fii la modă cu îmbrăcăminte și încălțăminte sport de pe PRM

Practicarea regulată a sportului aduce numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Sportul contribuie la menținerea unei greutăți sănătoase, îmbunătățește circulația sângelui, întărește sistemul imunitar și reduce riscul unor afecțiuni precum bolile cardiovasculare.

Pe lângă aspectele fizice, activitatea sportivă are și impact asupra sănătății mentale, contribuind la gestionarea stresului, îmbunătățirea stării de spirit și promovarea unei bune calități a somnului.

De asemenea, practicarea sportului oferă oportunități sociale, contribuind la construirea relațiilor, echipei și spiritului de comunitate. Este esențial să găsim activități sportive care ne plac și să le integrăm în mod regulat în rutina noastră pentru a promova un stil de viață sănătos și echilibrat.

Cum ne îmbrăcăm corect în funcție de activitățile sportive pe care le  practicăm?

Alegerea corectă a îmbrăcămintei este crucială pentru a asigura confortul, siguranța și performanța optimă în timpul diferitelor activități sportive, adaptându-se cerințelor specifice ale fiecăreia dintre acestea. Am găsit aici  https://prm.com/ro/k/barbati/imbracaminte/bluze-si-hanorace haine potrivite pentru fiecare sport;

 1. Alergare: Pentru alergare, alege haine respirabile și cu capacitate de absorbție a transpirației pentru a menține corpul uscat. Optează pentru ținute care permit libertatea de mișcare.Hainele pot reduce frecarea și preveni iritațiile, iar încălțămintea cu amortizare adecvată protejează picioarele în timpul impactului repetat.
 2. Antrenamente de Forță;  Îmbrăcămintea pentru antrenamentele de forță ar trebui să fie confortabilă și elastică, permițând flexibilitate în mișcări. Materialele rezistente și respirabile sunt esențiale. Un echipament adecvat sprijină gama completă de mișcări și asigură confortul necesar în timpul ridicării greutăților.
 3. Yoga:Alege haine confortabile, elastice și care nu restricționează mișcările. Materialele moi și respirabile contribuie la o experiență plăcută. Hainele pot influența capacitatea de a atinge poziții specifice yoga și pot spori confortul în timpul pozițiilor de relaxare.
 4. Ciclism:Pentru ciclism, hainele ar trebui să fie aerodinamice, rezistente la vânt și potrivite pentru condițiile meteo. Pantalonii cu șosete speciale pot oferi confort în timpul ședințelor lungi de ciclism.O echipare adecvată îmbunătățește eficiența mișcărilor, oferind și protecție împotriva vântului și a condițiilor meteorologice adverse.
 5. Înot:Costumele de baie specifice înotului, din materiale rezistente la clor și cu o potrivire adecvată, sunt esențiale. Pentru înot în aer liber, consideră și factorul de protecție solară.                                                        Un costum de baie potrivit reduce rezistența în apă și oferă libertate de mișcare, contribuind la o experiență mai plăcută.
 6. Sporturi de Echipă (Fotbal, Baschet, etc.):Echipamentele specifice sporturilor de echipă ar trebui să ofere respirabilitate, confort și să permită mișcări libere. Încălțămintea cu suport pentru mișcări laterale și amortizare adecvată este crucială.                              O echipare adecvată contribuie la performanța sportivă și protejează împotriva accidentărilor legate de mișcările specifice ale sportului.

Cu siguranță poți fi la modă și cu îmbrăcăminte și încălțăminte sport. Industria modei sportive a evoluat semnificativ, oferind opțiuni variate și stilizate pentru a satisface atât cerințele de performanță, cât și cele de modă.

Alegerea croielii în funcție de preferințele personale și activitatea practicată contribuie la confortul și încrederea în timpul exercițiilor fizice. Este important să găsești echilibrul potrivit între stilul personal și funcționalitatea necesară pentru activitățile tale sportive.

 • Croială Ajustată (Slim Fit) Este potrivită pentru cei care preferă un aspect mai elegant și bine definit. Se potrivește bine pe corp, evidențiind contururile. Această croială este potrivită pentru activități sportive care nu necesită mișcări excesive și pentru cei care doresc un aspect modern și urban.
 • Croială Standard (Regular Fit):Este o alegere clasică, confortabilă, și versatilă, potrivită pentru cei care preferă hainele mai lejere.                    Cu siguranță este cea mai des folosită croială fiind folosită pentru o gamă largă de activități sportive de cei care doresc libertate de mișcare.
 • Croială Largă (Loose Fit):Ideală pentru cei care preferă hainele mai largi și relaxate. Oferă un aspect casual și comod.                                         Potrivită pentru antrenamentele de forță, jogging sau activități care necesită o gamă largă de mișcări.
 • Croială Athleisure:O combinație între stilul sportiv și urban, potrivită pentru cei care doresc să îmbine confortul cu aspectul modern.                                          Potrivită pentru activități sportive ușoare, precum alergarea sau yoga, dar și pentru utilizare de zi cu zi.
 • Croială Compression (Compresie):Pentru cei care preferă o croială strânsă care oferă suport muscular și reduce vibrațiile în timpul activităților intense.                                     Ideală pentru alergare, antrenamente de rezistență și alte sporturi intensive.
 • Croială Raglan: Se remarcă prin mânecile care se extind până la gât, fără cusături la umeri, oferind o siluetă modernă.                                         Potrivită pentru sporturi de echipă și activități care necesită o gamă largă de mișcări ale brațelor.
 • Croială Crop Top sau Pantaloni Scurți (Shorts):Potrivită pentru cei care doresc să evidențieze zona mijlocie sau să mențină o aerisire mai bună în timpul activităților intense.         Ideală pentru yoga, antrenamentele de forță sau activități estivale.

Funcționalitatea în fiecare detaliu:

Buzunare Funcționale:

Căutarea buzunarelor cu fermoar pentru securitatea obiectelor personale sau buzunare elastice pentru acces ușor.

Buzunarele pot fi utile pentru păstrarea cheilor, telefonului sau altor obiecte mici în timpul antrenamentelor.

Exemplu de Produs: Pantaloni Columbia cu buzunare laterale cu fermoar.

Cusături Plate sau Fără Cusături:

Cusăturile plate sau fără cusături reduc iritațiile și asigură confortul în timpul mișcărilor.

Evitarea cusăturilor proeminente reduce riscul de frecare și disconfort în zonele sensibile.

Pentru o senzație confortabilă fără cusături recomand bluze și hanorace de damă pe PRM

Tehnologie de Gestionare a Umidității:

Design: Materiale precum poliesterul sau amestecurile de fibră sintetică, cu tehnologii de absorție și evaporare rapidă a transpirației.

Funcționalitate: Păstrează corpul uscat și confortabil în timpul antrenamentelor intense.

Exemplu de Produs: Tricou Under Armour HeatGear cu tehnologie de eliminare rapidă a umezelii.

Zonare Strategică a Ventilației:

Încorporarea de zone de ventilație sau perforații pentru o circulație mai bună a aerului.

Funcționalitate: Îmbunătățește răcirea și confortul în zonele cu potențial ridicat de transpirație.

Exemplu de Produs: Hanorac Puma cu inserții de mesh pentru ventilație sporită. Am găsit pe PRM câteva hanorace bărbați foarte frumoase și accesibile.

Elasticitate și Libertate de Mișcare:

Materiale elastice și croieli ergonomic concepute pentru a permite o gamă completă de mișcări.

Asigură confort și flexibilitate în timpul exercițiilor fizice.

Exemplu de Produs: Colanți Reebok cu tehnologie de elasticitate pentru libertate de mișcare.

Protecție UV:

Adăugarea de protecție împotriva razelor UV în materialele îmbrăcămintei.

Oferă protecție împotriva radiațiilor solare în timpul antrenamentelor în aer liber.

Exemplu de Produs: Tricou Columbia cu tehnologie de protecție solară UPF 50.

Elemente Reflectante sau Luminiscente:

Adăugarea de elemente reflectante sau luminiscente pentru vizibilitate crescută în condiții de lumină redusă.

Îmbunătățește siguranța în timpul antrenamentelor în seara sau dimineața devreme.

Exemplu de Produs: Geacă sau pantaloni Adidas cu elemente reflectante pentru vizibilitate sporită.

Curele sau Șnururi Reglabile:

Includerea de curele reglabile sau șnururi pentru ajustarea potrivirii.

Permite adaptarea îmbrăcămintei la măsurile individuale și asigură o fixare mai sigură.

Exemplu de Produs: Pantaloni Puma cu șnur reglabil în talie pentru o potrivire personalizată.

Este important să menționez că produsele menționate sunt exemple și este întotdeauna recomandat să te asiguri că îmbrăcămintea sportivă pe care o alegi se potrivește nevoilor tale specifice și activităților pe care le practici.

 Acest articol participă la proba 13 din SuperBlog 2023.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *