Plimbare cu peripeţii

De ceva vreme soţul meu e tare secretos, niciodată nu este aşa şi deja încep  intru la idei. De dimineaţă trezeşte foarte afectuos, în mintea mea deja era sădită ideea călcat strâmb, dar fie ce o fi, zic eu, hai îi fac jocul şi îi fac pe plac. Îmi spune îmi fac bagajul, iau doar câteva lucruri importante pentru mine el aşteaptă jos. Pe locul nostru de parcare era o rulotă, şi soţul meu mândru la volanul ei. În spate erau bagajele lui iar portiera era deschisă şi aştepta urc, îmi spune zâmbind E timpul  faci cunoştinţă cu noua noastră maşină!

Am urcat fără pun prea multe întrebărise supără când sunt prea curioasă – m-am aşezat confortabil şi am plecat la drum.

Dacă la început ştiam unde aflu când am ieşit din oraşul nostru totul s-a schimbat, nu ştiam nici locaţia, nici durata plimbării, absolut nimic, şi încep cu „interogatoriul” meu.

Îmi spune tac şi aştept voi afla totul la momentul potrivit, îl ascult şi încep bucur de peisaj, pentru este deja consacrat avem o ţară absolut minunată care are multe de oferit.

Pentru era cald afară dau drumul la aerul condiţionat şi în loc de aer rece, cabina se umple cu un aer cald urmat de un miros urât, persistent ce ne face tragem pe dreapta şi să evacuăm rapid maşina.

Am întrebat dacă ştie motivul pentru acel miros şi îmi spune presupune nu a fost făcută la timp o igienizare aer condiţionat auto şi crede ca avem nevoie si de incarcare freon auto .Îl întreb în ce constă această igienizare şi îmi spune este o curăţare ce se face o dată la 12-24 de luni, prin introducerea în instalaţie a unui agent special de tip aerosol care călătoreşte de-a lungul sistemului de aer condiţionat al maşinii şi produce igienizarea instalaţiei şi eliminarea mirosurilor neplăcute. Dacă această igienizare nu se face la timp pot apărea tot felul de mirosuri maşină, din cauza mucegaiului sau a bacteriilor ce pot dauna sănătăţii, mai ales dacă este inhalat acest aer plin de microbi zilnic.

gândeam s-a dus plimbarea noastră secretă, dar soţul meu a zis nu sperii ştie el o metodă ca  remediem problema imediat, aşa las pe mâna lui şi de această dată. Am ajuns de îndată la sediul firmei de igienizare AC Bucureşti, unde am aflat o multitudine de lucruri interesante despre igienizare maşină şi curăţare AC cât şi despre importanţă sporită pe care o are această curăţare profesională pentru sănătatea noastră.

Aşa cum a promis soţul meu, am rezolvat imediat problema de miros aer condiţionat. O echipa de specialişti de la Freon-auto.com a verificat şi identificat problema aerului conditionat şi în numai 20 de minute igenizarea a fost gata iar în 30 de minute a fost încărcat şi aparatul de aer condiţionat al rulotei cu freon auto în cantitatea recomandată de producătorul maşinii şi ne-am putut relua linistiticalatoria. Ce bine am apelat la profesionişti cu experienţă de 10 ani în domeniu altfel călătoria noastră s-ar fi încheiat chiar înainte de a începe.

Am ajuns la destinaţie, undeva lângă Braşov, un loc minunat liniştit, unde am luat masă şi am vorbit despre o mulţime de lucruri, ne-am încărcat bateriile şi am depănat amintiri.

Trebuie recunosc dacă nu ştia soţul meu de această igienizarea aer condiţionat nu am fi putut petrece puţin timp împreună, doar noi doi, ca atunci când eram la începutul relaţiei, şi când gândesc îl credeam infidel.
Mi-a plăcut supriza lui placută şi m-a făcut îmi dau seama cât de bine ne potrivim, dar şi cât de important este respecţi anumite lucruri la maşina ta, fie ea şi o rulotă ideală pentru plimbări în doi, dar şi pentru familie, fiind maşina ideală pentru orice tip de ieşire, economică şi la îndemâna oricui.

Acest articol participa la proba 8 din cadrul Spring SuperBlog 2016.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *