Masaj thailandez – beneficii pentru sanatate

Fondatorul masajului thailandez a fost Shivaga Komarpaj, un doctor cu credinta in Buddha. Din punct de vedere geografic, Thailanda este situata intre India si China, astfel ca atat istoria, cat si cultura si medicina au fost influentate de locatie. Odata ce budismul s-a raspandit in afara Indiei s-a raspandit si medicina vindecarii

Masajul thailandez a avut un stil unic in fiecare parte a Thailandei, insa majoritatea textelor medicale au fost distruse odata cu distrugerea orasului Ayutthaya in secolul 18. Ramasitele au fost inscriptionate pe peretii templului Wat Po din Bangkok, care astazi este un centru de predare a masajului Thailadez antic.

Exista trei elemente traditionale medicinii thailandeze pe care calugarii obisnuiau sa le foloseasca pentru tratarea oamenilor:

– Ierburi medicinaledisponibile si astazi in farmacii in Thailanda, fiind utilizate chiar si in bucataria regionala pentru gustul placut pe care il confera preparatelor.

– Vindecare psihico-spiritualainclude practici si ritualuri realizate de catre vindecator.

– Masajul thailandez – practicat nu numai in temple ci in toata Thailanda in scoli de masaj, pe plaja, in spitale, hoteluri si in fiecare centru Thai.

Masajul combinat, anticelulitic si de relaxare la Bonton Beauty

Masajul thailandez traditional utilizeaza 2 proceduri principale: miscari cu actiune ampla asupra unor anumiti nervi, tendoane si ligamente; si o varietate de miscari care manipuleaza scheletul in vederea crearii unui echilibru al functiilor corpului. Bazele masajului Thai se gasesc, teoretic, in liniile energetice care traverseaza intreg corpul, acestea fiind la numar circa 72000 de linii energetice, cele mai importante fiind insa la numar 10. Lucrand asupra acelor puncte importante din liniile energetice pot fi indepartate blocaje, rezultand un echilibru al sistemului energetic.

Masajul thailandez a fost folosit timp de secole in Thailanda drept tratament pentru anumite conditii si pentru a conferi o stare de bine. Acest tip de masaj a reprezentat o forma antica de terapie benfica atat pentru cei tineri cat si pentru batrani, cu un stil de viata activ sau sedentar, sanatosi sau mai putin sanatosi. Masajul thailandez ajuta corpul sa ajunga la o anumita performanta, ii confera sanatatea optima contribuind totodata si la aducerea unei stari de bine. De aceea, acest serviciu se numara printre serviciile oferite de aproape orice salon infrumusetare Bucuresti, luand in considerare toate beneficiile pe care le are asupra organismului. Aceste beneficii sunt numeroase si dintre ele amintim: elibereaza blocajele din fluxul energetic, elibereaza durerile si tensiunile musculare, revigoreaza sistemul nervos, creste abilitatea de a asimila nutritiile prin stimularea organelor, intareste si intinereste corpul, creste flexibilitatea corpului si mintii, imbunatateste circulatia sangelui si limfei, etc.

Stresul poate fi combatut cu ajutorul masajului thailandez prin eliminarea toxinelor colectate datorita stresului psihic si emotional. Teste foarte eficace si in cazul durerilor de cap, a migrenelor, artritei, durerilor de spate, paraliziei, etc.

Ca si tehnica, masajul thailandez presupune folosirea nu doar a mainilor, ci si a talpilor, a coatelor, genunchilor sau chiar a umerilor. Cel care beneficiaza de acest tip de masaj trebuie sa stea pe o saltea la nivelul pardoselei, complet imbracat, nefiind necesara utilizarea uleiului de masaj. Efectul pe care masajul il are este de relaxare si de energizare. In urma unei sedinte corpul isi va recapata flexibilitatea si usurinta in miscare, iar toata tensiunea acumulata si toxinele vor fi eliminate din muschi si din tesuturi. De asemenea, reglarea sistemului osos precum si stimularea organelor interne se poate realizeaza prin diferite miscari din cadrul masajului thailandez.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *