La plimbare cu masina prin Europa!

Suntem tineri si dornici de aventura, luam cu noi o pereche de tineri la fel de zurlii ca noi si pornim in aventura vietii noastre. Am luat decizia de a pleca de foarte putin timp si simt ca lucrurile ar putea scapa de sub control in aceasta excursie dorita si mult asteptata.

Pentru ca aceasta excursie a fost ideea mea, a trebuit sa ma ocup de toate lucrurile esentiale pentru a nu intampina probleme pe timpul calatoriei noastre. Vom calatori cu masina prin Europa si vom vizita Elveţia , Franţa , si Italia. Vom traversa 3 tari si vom avea ocazia sa exploram cateva trasee spectaculoase asa ca trebuie sa ne echipam corespunzator pentru drum.

Am ales sa luam masina prietenilor deoarece este mult mai bine echipata decat a noastra. Ei au mai fost plecati prin tara la munte cu masina si au dotat-o corespunzator. Si-au achizitionat de curand o cutie portbagaj cu prindere pe bare transversale, foarte incapatoare si usor de montat de la AutoGedal.ro.

Tot de la acelasi magazin online de produse pentru accesorizarea masinii, au cumparat prietenii nostrii suport biciclete. Acesta se fixeaza pe carligul de remorcare si este potrivit pentru 3 biciclete. Si-au cumparat pana si remorca insa nu o vom lua cu noi in aceasta aventura. M-am bucurat foarte mult cand am aflat ca au aceste accesorii in dotare pentru ca ne vor fi de un real folos.

Fiind 4 persoane, cutia de portbagaj ne va ajuta considerabil pentru a depozita absolut toate bagajele necesare. Portbagajul este cu siguranta mult prea mic pentru a incapea geamantanele cu haine, pantofi, accesorii, produse cosmetice. Nu vom uita acasa actele noastre si ale masinii , trusa de prim ajutor, un atlas si niste harti, aparatul foto, telefoanele mobile, incarcatoarele, si cardul cu muzica buna special pregatita pentru drum. Vom lua cu noi si cortul , lada frigorifica cu provizii pentru drum si bicicletele.

Europa venim spre tine!

Inainte de a pleca la drum si a pune bagajele in masina am facut si o vizita la service pentru a ne asigura ca masina este ok din punct de vedere functional. Si pentru ca a fost totul ok, am luat bagajele, bicicletele, cortul si am plecat in cautarea frumusetilor naturale din Europa. Stim exact ce vrem sa vizitam si care este traseul pe care o sa il urmam pas cu pas

Am ales sa facem turul Alpilor cu masina printr-un circuit Italia – Franta – Elvetia – Austria.

Ziua 1. Dupa ce vom ajunge la Milano, cel mai important oras al Italiei din punct de vedere economic , vom face turul orasului panoramic cat si o sedinta de shopping in veritabilul centru al modei si culturii europene. Seara ne vom caza intr-un hotel din zona.
Ziua a 2 a. Dupa ce vom savura micul dejun vom vizita lacurile Como și Maggiore si ne vom bucura de privelistea minunata oferita de gradinile înflorite in contract cu varfurile alpine acoperite cu un strat pufos de zapada. Vom face o scurta oprire la Stresa.Pe seara ne vom plimba cu barca pe Laggo Magiore la Isola Bella. Seara vom campa aici si vom dormi in cortul din dotare.
Ziua a 3 a Dupa ce vom vizita Podul Mont Blanc si Promenada Des Anglais din Geneva, ne vom opri la lacul Leman , cel mai mare lac din Europa Occidentala si il vom admira .Apoi vom porni spre Chamonix si vom urca cu telecabina pe Mont Blanc Seara ne vom caza la pensiune aflata la poalele Alpilor francezi.
Ziua a 4 a.
Dis de dimineata ne vom indrepta spre Elvetia Centrala.Vom face o scurta oprire in Interlaken , statiunea montana situata intre lacurile Thun și Brienz . Ne vom plimba cu bicicletele de-a lungul lacului Brienz, bucurandu-ne de priveliseta spectaculoasa a munților Eiger si Mönch. Ne vom opri la Lucerne. Seara ne vom caza la o pensiune din zona.
Ziua a 5 a. Vom vizita Lacul celor Patru Cantoane din stațiunea montana situata in centrul Elvetiei, St. Moritz St. Moritz – TirolVom ajunge in Austria de vest treversand de-a lungul Văii Engadin. Seara, ne vom caza la un hotel din zona Tirol.
Ziua a 6 a.
Vom vizita stațiunea olimpica situata la poalele Munților Nordkette , Innsbruck este renumită pentru pitorescul sau centru vechi pitoresc.Dupa vom face o plimbare cu bicicleta pe Valea Ziller si ne vom plimba cu barca pe Lacul Achen. Seara ne vom caza in zona Tirol.
Ziua a 7 a.
De dimineata vom pleca catre Tirolul de Sud prin pasul Brenner , unde vom admira Munții Dolomiți. Acesti munti sunt impresionanti datorita jocurilor de culori ale vegetației si formațiunilor de roca calcaroasa accidentata . ne vom continua drumul catre nordul Italiei de-a lungul vaii Adige. Aceasta minunata zona este cunoscuta pentru livezile de vita-de-vie si clima blanda si pentru castelele sale majestuase. Seara ne vom caza in zona Lacului Garda – Verona.

Dupa aceasta excursie de vis ne vom intoarce acasa si vom pastra in suflet acele locuri pe care le-am vizitat .

Ai de gand sa pleci la drum cu masina prin Europa? Echipeaza-ti masina corespunzator cu AutoGedal.

Acest articol participa la proba cu numarul 13 din SuperBlog 2019.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *