Atunci cand esti parinte faci tot ce iti sta in putiinta sa iti vezi copiii fericiti. Mai ales acum in secolul tehnologiei cand cei mici sunt pasionati de gadgeturi electronice vom face tot ce putem pentru a-i indrepta catre jocurile copilariei , jocuri care ii ajuta sa se dezvolte armonios. Ma refer aici la jocurile educative.
Dupa cum bine stiti am doi baietei nazdravani care si ei sunt „indragostiti” de jocurile pe telefon, tableta si calculator. As minti daca as spune ca reusesc sa imi impun punctul de vedere si le-am stabilit o limita pe care nu o incalca. E greu de stapanit un copilas in ziua de astazi si e si mai greu sa ii interzici sa puna mana pe asa ceva.
Am gasit insa o solutie mult mai buna. Atunci cand este cald afara iesim si petrecem cat mai mult timp in aer liber iar cand este timp urat apelam la jocurile educative.
Am primit de curand de la D-toys doua jocuri absolut minunate pentru baietii mei, jocuri care i-au cucerit imediat pe cei doi baietei ai mei.

Primul joc la care m-am orientat a fost Micul Inginer, la noi s-ar potrivi mai bine denumirea de micii ingineri, pentru ca au descoperit placerea de a lucra in echipa cu ajutorul acestui joc minunat.
Are 84 de piese si este recomandat copiilor peste 5 ani, dar va spun din proprie experienta ca se descurca foarte bine si un copil de 3 ani jumatate, asa cum este Stefan. Pot spune ca el a fost foarte constiincios, curios si mandru de rezultat. Andrei, baietelul cel mare(5 ani jumatate) a fost de acord sa faca echipa cu fratiorul mai mic si s-au ajutat reciproc ca sa faca jocul impreuna. Recunosc ca am stat si eu cu ei si de curiozitate si sa le fac poze dar mai mult sa nu cumva sa se certe, sa piarda piesele sau sa le bage in gurita. Acest joc contine si piese foarte mici si exista riscul sa fie inghitite de copii daca acestia nu sutnt supravegheati. Mai mult ca sigur ca acesta este si motivul pentru care se recomanda utlizarea acestui joc dupa implinirea varstei de 5 ani.
Se pot face mai multe constructii cu acest joc si in plus contine si o baterie care face ca „lucrarea” sa prinda viata si sa se miste. Din punctul meu de vedere este un joc foarte interesant pe care il recomand cu incredere. Jucand acest joc petreceti timp de calitate cu familia iar copiii invata sa lucreze in echipa, sa aiba rabdare , indemanare si precizie si se dezvolta armonios.
Al doilea joc pe care l-am primit se numeste TOMA PAN si este un joc educativ care se joaca in echipa. Poate avea mai multi jucatori. Este un joc de cultura generala si varsta recomandata pentru acest joc este de 10 ani. Copiii mei sunt categoric foarte mici pentru acest joc deoarece nu stiu foarte bine literele insa exista o aplicatie(ca tot discutam mai sus despre tehnologie) la care apelam de fiecare cand nu stim raspunsul. Structura jocului este foarte bine pusa la punct, bufnita este foarte atractiva si interesanta, clepsidra cu timpul, jetoanele si instructiunile de utilizare fac si ele parte din cutia jocului TOMA PAN. Cu ajutorul acestui joc copiii pot afla informatii foarte importante despre 8 categorii de baza precum denumirea unor tari, munti, orase, nume, plante, ape si animale. Este un joc care le dezvolta copiilor cultura generala, capacitatea de concentrare si atentia. In plus parintii pot contribui si ei la dezoltarea acestor abilitati jucandu-se impreuna cu copiii lor. Cel putin noi asa am facut, am format 2 echipe si a fost foarte frumos.
Voi cum alegeti sa va petreceti timpul liber? Ce parere aveti despre aceste jocuri educative de la D-toys? Noi vi le recomandam cu incredere. Nu ezitati sa investiti in educatia copiilor vostri. Copiii de azi vor fi inginerii de maine, este foarte important sa ii ajutam sa se dezvolte armonios. Nu credeti ca aceste jocuri educative sunt ceea ce ei au nevoie?