Încălzirea locuinței pe timpul iernii – încălzirea electrică în pardoseală

Încălzirea în timpul iernii este o necesitate pentru a ne menține confortul și sănătatea. Iată câteva sfaturi pentru a încălzi eficient casa în timpul sezonului rece:

 • Verifică izolația casei tale. Dacă casa ta nu este suficient de bine izolată, încălzirea va fi ineficientă și vei plăti mai mult pentru facturile de energie. Înainte de a începe să încălzești, asigură-te că ferestrele și ușile tale sunt bine etanșate și că izolația pereților și a tavanului este suficientă.
 • Setează termostatul la o temperatură confortabilă. În general, este recomandat să setezi termostatul la 18-20 de grade Celsius în timpul iernii, astfel încât să te simți confortabil și să reduci costurile de încălzire.
 • Folosește un sistem de încălzire eficient energetic. Există multe opțiuni de încălzire disponibile, dar unele sunt mai eficiente decât altele. Dacă ai un sistem centralizat de încălzire, asigură-te că este bine întreținut și curățat. Dacă folosești un sistem de încălzire locală, cum ar fi un radiator sau o sobă, asigură-te că este curat și funcționează corect.
 • Folosește un umidificator. În timpul iernii, aerul uscat din casă poate fi iritant și sănătatea ta poate avea de suferit. Un umidificator poate ajuta la menținerea unui nivel adecvat de umiditate în cameră, ceea ce poate face casa mai confortabilă și sănătoasă.
 • Folosește draperii și perdele. În timpul zilei, deschide draperiile și perdelele pentru a permite soarelui să încălzească camera. În timpul nopții, închide-le pentru a împiedica scăderea temperaturii.
 • Poartă haine adecvate pentru a te menține cald. În loc să crești temperatura camerei, poartă haine groase și călduroase, precum pulovere și ciorapi groși.

Prin respectarea acestor sfaturi, poți încălzi eficient casa ta în timpul iernii și să reduci costurile de energie.

Încălzirea electrică prin pardoseală

Încălzirea electrică prin pardoseală este o opțiune populară pentru încălzirea caselor și clădirilor în timpul iernii. Acest sistem folosește cabluri electrice sau elemente de încălzire plasate sub podea pentru a încălzi încăperea.

Iată câteva avantaje ale încălzirii electrice prin pardoseală:

 1. Confort termic: Încălzirea electrică prin pardoseală furnizează o căldură uniformă și confortabilă în încăpere. În timp ce sistemele de încălzire convenționale pot crea zone reci sau călduroase, încălzirea prin pardoseală poate menține temperatura uniformă în toată camera.
 2. Economie de energie: Deoarece încălzirea electrică prin pardoseală poate fi setată la o temperatură mai scăzută decât alte sisteme de încălzire, poate economisi energie și reduce costurile de încălzire.
 3. Curățenie și estetică: Deoarece încălzirea electrică prin pardoseală este ascunsă sub podea, nu există radiatoare sau alte elemente care să ocupe spațiu sau să afecteze estetica camerei. În plus, nu există praf sau alte particule care să se adune în jurul radiatoarelor, ceea ce poate face curățarea mai ușoară și mai eficientă.
 4. Controlul temperaturii: Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi controlată prin termostate și alte dispozitive care permit ajustarea temperaturii în funcție de nevoile individuale.
 5. Durabilitate și fiabilitate: Sistemele de încălzire electrică prin pardoseală sunt durabile și pot dura mult timp cu puțină întreținere.

Este important de menționat că instalarea încălzirii electrice prin pardoseală poate fi costisitoare și poate necesita unele modificări la podeaua existentă. De asemenea, este important să alegi un instalator profesionist și calificat pentru a instala sistemul în mod corect și sigur.

Cele mai folosite metode de încălzire electrică prin pardoseală din țara noastră sunt:

 • INCALZIREA ÎN PARDOSEALĂ CU CABLU ELECTRIC ÎNCĂLZITOR

 • ÎNCĂLZIREA ÎN PARDOSEALĂ CU COVORAȘ ELECTRIC ÎNCĂLZITOR

 

Avantajele instalării încălzirii electrice prin pardoseală

Instalarea încălzirii electrice prin pardoseală are mai multe avantaje, printre care se numără:
 1. Economisirea spațiului: Sistemul de încălzire electrică prin pardoseală este integrat în podeaua casei tale, astfel încât nu ocupă spațiu suplimentar și nu necesită amplasarea de radiatoare sau alte dispozitive care să încarce spațiul.
 2. Confortul termic: Încălzirea prin pardoseală poate oferi un confort termic mai ridicat, deoarece căldura se dispersează uniform în încăpere, fără puncte fierbinți sau reci, iar temperatura se poate regla precis prin intermediul termostatului.
 3. Eficiența energetică: Încălzirea prin pardoseală poate fi mai eficientă energetic decât alte sisteme de încălzire, cum ar fi radiatoarele, deoarece utilizează energie electrică pentru a încălzi podeaua, ceea ce necesită o cantitate mai mică de energie decât încălzirea aerului din încăpere.
 4. Economisirea de bani: Chiar dacă inițial costul de instalare poate fi mai ridicat decât alte sisteme de încălzire, precum radiatoarele electrice, pe termen lung, încălzirea prin pardoseală poate fi mai economică, deoarece necesită mai puțină energie și poate fi mai durabilă în timp.
 5. Curățenie și igienă: Instalarea încălzirii electrice prin pardoseală poate fi mai igienică, deoarece nu se produc mirosuri sau zgomote și nu necesită întreținere sau curățare.

În general, instalarea încălzirii electrice prin pardoseală poate oferi un sistem de încălzire eficient, confortabil și economic pentru casa ta. Este important să lucrezi cu un specialist în încălzire pentru a alege cel mai bun sistem de încălzire prin pardoseală pentru nevoile tale și pentru a asigura o instalare corectă și sigură a sistemului.

La cine apelăm pentru încălzire electrică în pardoseală?

Pentru instalarea încălzirii electrice prin pardoseală, este recomandat să lucrezi cu un specialist în încălzire, cum ar fi un instalator autorizat sau o companie specializată în sisteme de încălzire. Aceștia pot oferi consultanță privind tipurile de sisteme de încălzire prin pardoseală disponibile, pot ajuta la proiectarea sistemului potrivit pentru casa ta și la instalarea acestuia în mod corespunzător.

De asemenea, este important să cauți un furnizor de încredere pentru componentele sistemului, cum ar fi cablurile de încălzire și termostatele, pentru a te asigura că primești produse de calitate și sigure. Înainte de a angaja un specialist, poți să ceri referințe și să cauți recenzii ale altor clienți care au avut experiențe pozitive cu aceștia.

În unele cazuri, dacă dorești să instalezi un sistem mai mic sau dacă ești priceput în domeniul electric, ai putea să instalezi singur încălzirea electrică prin pardoseală. Însă, este important să fii conștient de toate riscurile și să urmezi cu atenție instrucțiunile de instalare pentru a asigura o funcționare sigură și eficientă a sistemului. Însă, cel mai bine apelezi la profesioniști în domeniu care să monteze corespunzător încălzirea în pardoseală și care să ofere garanție pentru lucrare.

Hobbit Integral RO poate fi o buna o opțiune pentru că:
 • sunt vechi în acest domeniu fiind prima firma din Romania care s-au ocupat de  promovarea vânzarea și instalalares sistemelor de încălzire electrica prin pardoseală fiind lideri în acest domeniu
 • au un portofoliu foarte mare de clienți avans la activ peste 150.000 mp pe care au montat cu succes încălzire în pardoseală.
 • asigură montarea în cele mai bune condiții a sistemelor de încălzire electrică în pardoseală , oferă garanție de bună execuție și folosesc întotdeauna cele mai bune materiale.
 • au o echipă de profesioniști care asigură cel mai bun proiect și montează rapid și sigur instalația de încălzire electrică prin pardoseală pentru confortul și siguranța clienților săi.

Vă las datele de contact ale firmei Hobbit Integral RO, în cazul în care doriți să apelați la serviciile lor

Pot fi găsiți în sectorul 6 din București pe Str. G-ral Macarovici V.George, Nr 23.  Persoana de contactdirector Răzvan Tănase telefon 0723 248 954, email razvantanase@hobbit.ro

Și în Cluj Napoca pe Str. Eugen Brote, nr. 8,

Persoana de contact consilier vânzări Silviu Bălan telefon 0722 237 677, email silviubalan@hobbit.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *