Ghid de folosire al pensulelor de machiaj pentru rezultate garantate

Te-ai intrebat de multe ori cum trebuie sa folosesti pensulele de machiaj pentru a avea rezultate mai bune? Ei bine, trebuie sa stii perfectiunea nu se obtine printr-o utilizare sofisticata a pensulelor, ci totul consta in folosirea pensulelor corect! Exista pensule de machiaj pentru fiecare zona, tocmai de aceea, in acest ghid vei gasi informatii utile despre fiecare tip in parte.

TIPURI DE PENSULE DE MACHIAJ

Pensula pentru fondul de ten

Are perii mai lungi, fie in forma patrata, fie circulara. Cea aplatizata se poate utiliza si pentru contur, iar cea de-a doua este potrivita si pentru aplicarea blush-ului. Este suficient de ferma, tocmai pentru a controla cat mai bine fondul de ten. Nu trebuie sa lipseasca din niciun set de pensule de machiaj!1.jpg

Pensula pentru pudra, iluminator si contur

Este cu peri mari si fini, in forma rotunda. Firele moi asigura o aplicare corecta, fara a agresa tenul cu prea mult produs. Se poate folosi pentru aplicarea pudrei, dar si pentru iluminator si contur.2.jpg

Pensula pentru blush

Are varful ascutit, pentru a contura trasaturile fine ale fetei. Fardul de obraz se aplica din centru pometilor catre tample. Trebuie sa fie cat mai pufoasa, pentru a doza in mod corect cantitatea de produs.3.jpg

Pensula pentru umbre

Acest tip de pensula are perii extrem de fini, pentru a permite aplicarea cat mai buna de produse de make up. Se foloseste pentru a aplica fardul de ochi si pentru a elimina excesul de produs. De asemenea, se mai utilizeaza si pentru ca umbra sa fie aplicata cat mai corect, asa incat produsul sa nu se intinda pe ploapa inferioara.

Pensula pentru buze

Perii pensulei pentru buze sunt scurti si foarte fermi, pentru a permite aplicarea cat mai controlata a rujului.

Pensula pentru sprancene

4

Perii acestui tip de pensule se termina intr-o forma unghiulara. In celalalt capat are un mic pieptan, care ajuta atat la pieptanarea sprancenelor, cat si a genelor.

Pensula pentru blending5.jpg

Este foarte pufoasa si moale, in forma de dom. Aceasta forma permite estomparea liniilor dure ale fardului, pentru a obtine un aspect cat mai natural. Este de nelipsit din orice set de pensule de machiaj.

Pensula pentru eyeliner

Aceasta pensula are o forma oblica si un profil foarte, foarte subtire, pentru a face aplicarea liniei de tus cat mai simpla.

6.jpg

 

Pensula pentru fard de ochi7.jpg

In ceea ce priveste pensulele pentru aplicarea fardului de ochi, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri, in functie de tipul de machiaj. Poate fi cu peri foarte fini si usor alungita spre varf, fie pufoasa, cu forma rotunjita, fie cu peri foarte scurti, potrvita, spre exemplu, pentru machiajul de tip smokey eyes.

In general, fiecare set de pensule de machiaj contine cel putin o bucata din fiecare tip. Pentru a obtine de fiecare data un machiaj cat mai profesional, trebuie se folosesti pensule de machiaj calitative, prevazute cu manere din lemn, pentru a aplica produsele de make up cat mai bine si pentru o manevrare cat mai usoara. Calitatea oricarui machiaj consta si in calitatea intrumentelor pe care le folosesti.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *