Daca as fi pentru o zi Spider-Man……

„Mami, mami vrem si noi la Spider-Man!!! La ce te uiti acolo, e cumva un nou film cu eroul nostru preferat?”

M-au prins, ce sa zic? Voiam sa le fac o surpriza si sa ii duc la cinema sa vada filmul  “Omul-Păianjen: În lumea păianjenului” .

M-au vazut in timp ce urmaream trailerul dar am reusit totusi sa ii pacalesc, le-am zis ca e doar o reclama la un film mai vechi.

Captiva in lumea animatiei si imaginatiei, alaturi de InterComFilm am urmarit acest trailer cu sufletul la gura si abia astept data de lansare a filmului la cinema, in Romania: 28 decembrie 2018;

Vreau sa le fac o surpriza de Craciun si sa mergem cu totii la film si daca le-as fi spus de pe acum nu ar mai fi fost atat de incantati. Va fi primul film pentru copii 3 D pe care il vom vedea impreuna. Este vorba despre prima animație din seria Spider-Man Spider-Man: Into The Spider-Verse un film pentru intreaga familie. Fiind dublat in limba romana vor intelege si copiii mei actiunea filmului si vor fi si mai incantati de eroul lor preferat.

Daca as fi pentru o zi Spider-Man……

Copiii mei mereu imi spun  ca sunt eroina lor si imi multumesc in fiecare zi pentru ca am grija de ei. Uneori chiar ma simt istovita de puteri si mi-as dori sa am o masca care sa ma faca invizibila sau mi-as dori pur si simplu sa dispar. Insa mamele nu renunta, ele nu isi parasesc copiii, cel putin mamele bune nu fac asta.

Incep sa am mustrari de constiinta ca m-am gandit la asa ceva si un alt gand imi apare dintr-o data. Mi-as dori sa fiu cel putin o zi Spider-Man, sa pot sa imi ajut comunitatea. Sa pot ajuta acele mame care vor sa isi abandoneze copiii , mamele care zilnic sunt batute si maltratate de sotii violenti. Acele brute care le aplica „corectii corporale” copiilor si sotiilor merita inchisi si pusi la munca in folosul comunitatii. Degeaba i-as lega cu panza si i-as atarna de luna sistemul slab din pacate ii lasa liberi. Cu masca, sau fara, cum pot eu sa schimb acest lucru?

Iar mamele singure , tinere care nu au posibilitati materiale si nici educatie incotro ar putea sa se indrepte? Ce bine ar fi daca as putea sa construiesc un loc pentru ele si pentru pruncii nou nascuti, si sa aiba strictul necesar. Azi pot sa am superputeri. Dar maine, ce va fi?

Mi-as pune masca si costumul si as merge in centrele cu copii cu probleme de sanatate. Sunt sigura ca le-as face o mare surpriza daca ar face cunostinta cu eroul preferat. Sunt si ei tot copii si chiar daca multi nu pricep si nu ii accepta in comunitate au sentimente, stiu, simt cand sunt exclusi. As milita in fata tuturor daca este nevoie pentru drepturile lor la o viata normala, i-as sfatui pe parinti sa isi educe copii frumos si sa le dea o sansa si acestor copii cu nevoi speciale de a se integra in societate. AU dreptul sa studieze intr-o scoala normala ca orice alt copil, sa se joace, sa rada si sa socializeze.

In fiecare zi animalele sunt maltratate si nimeni parca nu ia nicio atitudine. I-as prinde pe acei oameni fara suflet si i-as tine departe de familie si prieteni, fara tehnologie si fara apa si hrana pana ar incepe sa regrete acest comportament inuman. Spider-Man poate fi si un personaj rau, dar numai cu cei care merita asta….

As trece prin apa si prin foc sa salvez vieti . In incendii oameni si animale pier aproape in fiecare zi. Din pacate pompierii nu pot salva pe toata lumea. Fiecare secunda conteaza si numai un erou cu superputeri poate zbura prin foc, in realitate insa acest lucru nu se poate. Eroii fara masca insa sunt oameni obisnuiti care isi risca viata zi de zi si sunt dispusi sa isi dea viata pentru persoanele aflate in dificultate. In fata lor jos palaria!

Oricine poate purta un  costum si se poate ascunde dupa o masca insa intr-o lume dura plina de falsitate si de ura, puterea sta in fiecare dintre noi. E datoria noastra sa avem curaj de a-ne impune punctul de vedere si de a ne sustine scopul pana-n panzele albe (ale lui Spider-Man) O fapta buna nu va ramene niciodata nepedepsita. Este de ajuns sa ne uitam in jur si sa acordam o mana de ajutor celor aflati in dificultate. Sa duci bagajul unei batrane, sa ii cedezi locul in mijloacele de transport in comun, sa vizitezi copii la orfelinate sau un batran la azilele de batrani o poti face si fara masca. Nu este nevoie sa fi Peter Parker sau  Miles Morales sau oricare alt Spider-Man.

Nu uita ca Dincolo de masca lui Spider-Man se afla un om normal si responsabil care isi doreste sa ajute oamenii din jurul lui. Poti fi chiar tu acel om. Eu o sa incerc sa fiu mereu acolo unde este nevoie de mine, nu numai pentru o zi si nu numai de Craciun…pentru ca imi pasa de cei din jurul meu.

Acest articol participa la proba cu nr 26,  ultima proba din SuperBlog 2018.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *