Am avut norocul să mă nasc într-o familie de oameni gospodari. Pot spune despre părinţii mei că sunt oameni simpli,tâmplari de meserie şi nu mi-e ruşine să recunosc că şi eu, încă din copilărie am iubit această meserie şi am devenit ajutorul de nădejde al tatălui meu în micul nostru atelier de tâmplărie. Nu va puteţi închipui cât de fericită eram când vedeam rezultatul mâinilor noastre dibace! Cunoşteam încă de pe atunci toate sculele de tâmplărie pe care tatăl meu le folosea şi ştiam la fix unde erau puse şi i le puneam la dispoziţie tatălui meu atunci când mi le cerea, că un bun ucenic ce eram.
Anii au trecut şi părinţii mei nu au vrut că scumpă lor „fetiţă” să le calce pe urme, ci şi-au dorit să urmeze o facultate şi să aibă un viitor mai bun. Le-am respectat dorinţa şi am devenit economist şi din fericire am avut norocul să profesez în domeniu, fără praf, fără mediu toxic şi fără muncă fizică, exact ce şi-au dorit părinţii mei pentru mine pe plan profesional. Că să mă revansez cumva pentru dragostea şi devotamentul părinţilor mei, le-am cumpărat din banii strânşi din salariu de la Gtools scule electrice Makita care să le facă viaţă mai uşoară şi să transforme micul atelier de tâmplărie într-un atelier bine dotat şi performant.
Cu ajutorul specialiştilor de la Gtools am reuşit să înlocuiesc uneltele vechi cu scule electrice performante şi uşor de folosit. Am comandat fierestrau cu motor, maşină şlefuit, maşină de găurit şi înşurubat,ciocan rotopercutor cât şi o maşină pentru frezat. Tatălui meu nu i-am zis nimic am vrut să fie o surpriză.
Nu vă puteţi închipui cât de fericit a fost tatăl meu când a primit coletul, s-a bucurat precum un copil când primeşte prima jucărie, nu-şi putea stăpâni emoţiile de bucurie şi abia aştepta să folosească sculele electrice.
Acum a venit momentul să ne punem în practică toate ideile noastre de înfrumuseţare a casei şi grădinei. Proiect avem, scule electrice avem, îndemânare avem nu ne rămâne altceva de facut decât să cumpărăm materialele necesare şi să ne apucăm de treabă.
Am început cu un proiect micuţ dar foarte util care nu mai suportă amânare, o mini–grădina cu mai multe nivele pentru plante. Înainte de a ne apucă de treaba am dat fugă la magazin şi am cumpărat materialele necesare pentru grădina suspendată respectiv plăci din lemn, silicon, chit pentru lemn, agăţătoare, şuruburi pentru lemn şi lac.
Imediat ce am cumpărat ce ne trebuie ne-am întors acasă şi ne-am apucat de treabă. Am tăiat plăcile de lemn cu ajutorul fierăstrăului electric.
Am dat două găuri de 30 mm deasupra poliţei superioare cu ajutorul maşinii de găurit cu burghiul pentru lemn de 12 mm. Apoi am montat agăţătoarele pe grădina suspendată ,le-am bătut pur şi simplu cu ajutorul unui ciocan.A urmat operaţiunea de frezare a canalelor la o adâncime de 7 mm pentru această operaţiune am folosit maşina de frezat electrică.
Următorul pas este să dăm găuri în rafturi cu maşina de găurit, pentru această operaţiune trebuie sa avem mare grijă ca rafturile să se îmbine bine cu celelalte plăci.
Pentru operaţiunea de şlefuire şi finisare folosim maşina de şlefuit până ce intreaga suprafaţa a plăcilor devine fină.
Pentru un aspect mai plăcut urmează vopsirea corpului . Pentru vopsire ne folosim de un pistol de vopsit , umplem rezervorul pistolului cu vopsea diluată cu apă sau diluant şi pulverizăm orizontal pe suprafaţa ce dorim să o vopsim. Abia după ce constatăm că s-a usucat complet, îmbinăm toate piesele între ele şi grădina noastră suspendată este gata.
Simplu, nu? Am ajuns să cred că cu ajutorul sculelor electrice potrivite m-aş fi descurcat şi singură. Uitaţi ce a ieşit!
Proiectul nostru s-a bucurat de un real succes, sculele electrice Makita ne-au ajutat enorm, ne-au redus muncă la jumătate şi am realizat cu ele obiecte mai frumoase căîn magazin. De fiecare dată când privesc mini–grădina suspendată mă simt mândră că e făcută de 4 mâini dibace(eu şi tată) şi că am putut să revin la marele meu hobby acela de a meşterii.
Pe viitor aş vrea să fac iar echipa bună cu tată şi să folosim sculele electrice pentru a amenaja un spaţiu pentru a primi oaspeţi cât şi un balansoar pentru grădina. Sunt proiecte măreţe pe care sigur le vom duce la bun sfârşit cu ajutorul sculelor electrice Makita. Vom cumpără materialele necesare şi ne vom apuca de treaba in curand, abia aştept să văd ce va ieşi şi de această dată.
Între timp am mai văzut la Gtools o maşină de tuns iarba pe care o să o achizitionez în 4 rate fără dobânda cu ajutorul cardului meu de credit.
Alegerea sculelor electrice potrivite nu este întotdeauna o alegere tocmai uşoară, însă specialiştii de la Gtools mi-au răspuns la toate întrebările şi m-au ajutat să iau decizia cea mai bună. În plus, am beneficiat şi de transport gratuit pentru că am avut comenzi mai mari de 349 de lei. Cu siguranţă voi mai apela la Gtools in viitorul apropiat!
Am scris acest articol pentru SuperBlog 2015.
[…] Cu sculele electrice potrivite, și tu poți fi un meșter priceput! […]