Cu sculele electrice potrivite, și tu poți fi un meșter priceput!

Am avut norocul nasc într-o familie de oameni gospodari. Pot spune despre părinţii mei sunt oameni simpli,tâmplari de meserie şi nu mi-e ruşine recunosc  şi eu, încă din copilărie am iubit această meserie şi am devenit ajutorul de nădejde al tatălui meu în micul nostru atelier de tâmplărie. Nu va puteţi închipui cât de fericită eram când vedeam rezultatul mâinilor noastre dibace!  Cunoşteam încă de pe atunci toate sculele de tâmplărie pe care tatăl meu le folosea şi ştiam la fix unde erau puse şi i le puneam la dispoziţie tatălui meu atunci când mi le cerea, un bun ucenic ce eram.
Anii au trecut şi părinţii mei nu au vrut scumpă lor „fetiţă”  le calce pe urme, ci şi-au dorit urmeze o facultate şi aibă un viitor mai bun. Le-am respectat dorinţa şi am devenit economist şi din fericire am avut norocul profesez în domeniu, fără praf, fără mediu toxic şi fără muncă fizică, exact ce şi-au dorit părinţii mei pentru mine pe plan profesional.  revansez cumva pentru dragostea şi devotamentul părinţilor mei, le-am cumpărat din banii strânşi din salariu de la Gtools scule electrice Makita care le facă viaţă mai uşoară şi transforme micul atelier de tâmplărie într-un atelier bine dotat şi performant.

Cu ajutorul specialiştilor de la Gtools am reuşit înlocuiesc uneltele vechi cu scule electrice performante şi uşor de folosit. Am comandat fierestrau cu motormaşină şlefuitmaşină de găurit şi înşurubat,ciocan rotopercutor cât şi o maşină pentru frezat. Tatălui meu nu i-am zis nimic am vrut fie o surpriză.

Nu  puteţi închipui cât de fericit a fost tatăl meu când a primit coletul, s-a bucurat precum un copil când primeşte prima jucărie, nu-şi putea stăpâni emoţiile de bucurie şi abia aştepta  folosească sculele electrice.

Acum a venit momentul ne punem în practică toate ideile noastre de înfrumuseţare a casei şi grădinei. Proiect avem, scule electrice avem, îndemânare avem nu ne rămâne altceva de facut decât cumpărăm materialele necesare  şi ne apucăm de treabă.

Am început cu un proiect micuţ dar foarte util care nu mai suportă amânare, o minigrădina cu mai multe nivele pentru plante. Înainte de a ne apucă de treaba am dat fugă la magazin şi am cumpărat materialele necesare pentru grădina suspendată respectiv plăci din lemn, silicon, chit pentru lemn,  agăţătoareşuruburi pentru lemn şi lac.

 Imediat ce am cumpărat ce ne trebuie ne-am întors acasă şi ne-am apucat de treabă. Am tăiat plăcile de lemn cu ajutorul fierăstrăului electric.


Am dat două găuri de 30 mm deasupra poliţei superioare cu ajutorul maşinii de găurit cu burghiul pentru lemn de 12 mm. Apoi am montat agăţătoarele pe grădina suspendată ,le-am bătut pur şi simplu cu ajutorul unui ciocan.A urmat operaţiunea de frezare a canalelor la o adâncime de 7 mm pentru această operaţiune am folosit maşina de frezat electrică.

 Următorul pas este dăm găuri în rafturi cu maşina de găurit, pentru această operaţiune trebuie sa avem mare grijă ca  rafturile se îmbine bine cu celelalte plăci.

Pentru operaţiunea de şlefuire şi finisare folosim maşina de şlefuit până ce intreaga suprafaţa a plăcilor devine fină. 

Pentru un aspect mai plăcut urmează vopsirea corpului . Pentru vopsire ne folosim de un pistol de vopsit , umplem rezervorul pistolului cu vopsea diluată cu apă sau diluant şi pulverizăm orizontal pe suprafaţa ce dorim o vopsim. Abia după ce constatăm s-a usucat complet, îmbinăm toate piesele între ele şi grădina noastră suspendată este gata.

Simplu, nu? Am ajuns cred cu ajutorul sculelor electrice potrivite m- fi descurcat şi singură. Uitaţi ce a ieşit!

poza buna

 

Proiectul nostru s-a bucurat de un real succes, sculele electrice Makita ne-au ajutat enorm, ne-au redus muncă la jumătate şi am realizat cu ele obiecte mai frumoase în magazin. De fiecare dată când privesc minigrădina suspendată simt mândră e făcută de 4 mâini dibace(eu şi tată) şi am putut revin la marele meu hobby acela de a meşterii.

Pe viitor vrea fac iar echipa bună cu tată şi folosim sculele electrice pentru a amenaja un spaţiu pentru a primi oaspeţi cât şi un balansoar pentru grădinaSunt proiecte măreţe pe care sigur le vom duce la bun sfârşit cu ajutorul sculelor electrice Makita. Vom cumpără materialele necesare şi ne vom apuca de treaba in curand, abia aştept văd ce va ieşi şi de această dată.

 Între timp am mai văzut la Gtools o maşină de tuns iarba pe care o o achizitionez în 4 rate fără dobânda cu ajutorul cardului meu de credit.

Alegerea sculelor electrice potrivite nu este întotdeauna o alegere tocmai uşoară, însă specialiştii de la Gtools mi-au răspuns la toate întrebările şi m-au ajutat să iau decizia cea mai bună. În plus, am beneficiat şi de transport gratuit pentru am avut comenzi mai mari de 349 de lei. Cu siguranţă voi mai apela la Gtools in viitorul apropiat!

Am scris acest articol pentru SuperBlog 2015.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *