Criterii în alegerea unei perechi de colanți pentru sport

Alegerea unor colanți de damă pentru sport este destul de dificilă, dată fiind varietatea de oferte care există acum în magazinele cu articole sportive ori supermarketuri.

thumbnail.jpg

Colanții de sport trebuie să fie confortabili

Comoditatea la purtare este esențială când practici activități fizice, iată de ce echipamentul ales trebuie cumpărat doar după ce te gândești bine de ce ai nevoie de el.

Criterii de achiziție colanți de damă

  • – materialul;
  • – mărimea;
  • – grosimea.

Materialul din care sunt confecționați colanții pentru femei este un criteriu determinat în opțiunea de achiziție.

Bumbac, lycra sau chiar lână, variante se găsesc pentru orice cumpărătoare, dar acest fapt nu înseamnă că se poate alege oricare dintre tipurile de colanți de damă pentru sport, fără o analiză prealabilă.

Există persoane care manifestă alergii la hainele tip lycra, în timp ce altele se vor simți excelent purtându-le.

În plus, o femeie care vrea să facă sport pe timp răcoros, uneori chiar iarna, va trebui ca să aleagă niște colanți călduroși din lână, nu unii subțirei din din material artificial, aproape transparent.

Bumbacul este agreat de multe cumpărătoare, indiferent că vor să facă gimnastică de întreținere într-o sală de fitness ori să iasă afară pentru a a face mișcare în aer liber. Doar că menține umezeala cauzată de transpirație.

Mărimea colanților de damă este un alt criteriu esențial în alegerea colanților pentru sport, deoarece, deși prin definiției ei trebuie ca să fie strânși pe picior, în mod obiectiv ei nu trebuie sub nicio formă ca să jeneze la purtare sau, mai mult decât atât, să pună femeia ce îi poartă într-o situație stânjenitoare, rupându-se cu un pocnet sec în momentul în care aceasta face o mișcare mai solicitantă pentru că sunt prea strâmți.

Dacă este vorba de un material natural, de exemplu bumbac, există și riscul de a intra la apă după spălare, iată de ce mărimea acestor pantaloni pentru sport trebuie aleasă cu mare grijă, pentru ca ei să nu fie nici prea largi și să împiedice mișcările, dar nici prea strâmți de la început, pentru a nu se micșora și/sau deforma după prima scoatere a lor din mașina de spălat.

Grosimea colanților trebuie să fie și ea un factor ce trebuie luat în calcul la cumpărare.

Dacă nu avem de gând să facem sport în mijlocul iernii, afară, pe ger, o grosime medie este suficientă, dar sub nicio formă nu trebuie aleși colanți prea subțiri, aproape transparenți, mai ales dacă sunt confecționați din material lycra. Sunt totuși niște pantaloni de sport speciali, nu niște dresuri mai aparte.

Colanții de damă pentru sport se găsesc într-o mulțime de culori, însă cel mai bine este ca să se păstreze o armonie cu celelalte piese vestimentare ale echipamentului. Există variante uni, bi sau multicolore, cu sau fără printuri, așa încât fiecare poate alege ceea ce îi place și i se potrivește mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *