Compania DDD – o Unitate Protejata unica in Romania

Prietena mea Ana este o persoana cu dizabilitati. S-a chinuit mult sa termine o facultate si mai ales sa-si gasesca apoi un loc de munca. Acum lucreaza intr-o multinationala si e fericita de faptul ca are si alti colegi cu dizabilitati si ca nu se simte niciodata discriminata. Insa, imi amintesc de un dialog pe care l-am avut cu ea acum vreo 3 ani, cand a terminat facultatea. Imi spunea ca cea mai mare teama a ei e ca nu-si va gasi un job, ca nu va fi primita bine intr-un colectiv de oameni fara dizabilitati si ca se va lovi mereu de refuzul oamenilor.

Acum 3 zile, cand am intalnit-o era fericita. Spunea ca a fost acceptata foarte usor la locul de munca si ca are colegi minunati care nu o discrimineaza in vreun fel.

Ana a fost un caz fericit si cu siguranta nu e un caz izolat. Mai sunt si alte persoane cu dizabilitati care-si gasesc usor un loc de munca, mai ales cele care au studii de specialitate in anumite domenii.

In ajutorul persoanelor cu dizabilitati vin si Unitatile Protejate. La aceste firme sunt angajate mai multe persoane cu dizabilitati, iar ele sunt foarte productive si lucreaza cu daruire. O firma, pentru a functiona ca si Unitate Protejata trebuie sa aiba cel putin 30% angajati cu dizabilitati si bineinteles sa functioneze intr-un domeniu in care acestia sa poata munci. Nu poti sa angajezi de exemplu persoane cu dizabilitati locomotorii ca si muncitori pe santier.

Legea 448/2006 obliga firmele care au peste 50 de angajati sa aiba cel putin 4% persoane cu dizabilitati. Cei care nu indeplinesc aceasta conditie trebuie sa plateasca lunar catre bugetul de stat 50% din salariul de baza minim pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajati cu dizabilitati sau sa achizitioneze produse si/sau servicii de la o Unitate Protejata autorizata, pe baza de parteneriat.

CompaniaDDD este o Unitate Protejata autorizata din 2016. Demersurile au inceput in 2014 si de atunci compania a angajat mai multe persoane cu dizabilitati, persoane selectate atent cu ajutorul Fundatiei Motivation Romania. Toti angajatii pe care ii are compania contribuie la bunul mers al firmei, astfel incat toti clientii se declara multumiti de calitate serviciilor primite.

CompaniaDDD este o firma deratizare unica in Romania prin faptul ca lucreaza in acelasi timp si ca Unitate Protejata. Este binecunoscut faptul ca serviciile DDD sunt obligatorii in orice companie, deci cu siguranta orice firma are nevoie de ele.

Daca vrei sa afli mai multe detalii legate de Unitatile Protejate sau de aceasta firma deratizare, intra pe CompaniaDDD.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *