Cele mai frumoase vesminte bisericesti www.vesmintebisericesti.ro

Cate ceva despre vesmintele bisericesti

Vesmintele bisericesti reprezinta un vestimentatia pe care preotul o poarta in timpul slujbelor.Aceasta difera in  de la o functie la alta pe care o ocupa astfel diaconul imbraca trei tipuri de vesminte- stihar, orar si manecute,  preotul poarta cinci strhaie- stihar, epitrahil, brau, manecute si felon.  Prin intermediul acestor vesminte bisericesti, preotul dezvaluie imaginea spirituala si reala a Bisericii si arata ca se identifica cu slujba pe care o tine.

Stiharul este un vesmant lung, ce acopera in intregime  corpul preotului si are manecile largi. Stiharul reprezinta curatenia spirituala a ingerilor cand acesta este purtat de diacon si stralucirea lui Dumnezeu si viata demna de admiratie atunci cand este purtat de catre preot.

Orarul este  este o straie tipica diaconilor sub forma de fasie ingusta, si simbolizeaza firea nevazuta a ingerilor.

Epitrahilul cunoscut si sub numele de patrafir este cel mai des vesmant folosit de catre preoti,  nelipsit de la nici o slujba. Acesta semnifica puterea harului dumnezeiesc care se coboara asupra preotului care tine slujba.

Braul este o fasie ingusta cu care preotul se leaga in jurul mijlocului si este asezat peste stiharul preotesc. Acesta are o semnificatie foarte puternica deoarece aduce aminte de stergarul cu care Mantuitorul  a spalat picioarele ucenicilor sai.

Felonul este o haina de culoare rosie, care se aseaza ca o pelerina deasupra celorlalte vesminte liturgice, si care  semnifica puterea lui Dumnezeu.

Pentru ca fiecare vesmant purtat de slujitorul Domnului are o semnificatie aparte si culorile acestora au o semnificatie . Culorile ce descriu hainele preotesti sunt alb, auriu, verde, rosu, albastru si negru.

Albul simbolizeaza puritatea, lumina si harul lui Dumnezeu. Aceste vesminte sunt purtate,la sarbatoarea Invierii Domnului, la Schimbarea la fata cat si la Praznicele Botezului Domnului;

Auriul semnifica bogatia darurilor Sfantului Duh.

Verdele reprezinta culoarea vietii. Aceste vesminte  sunt purtate la sarbatoarea Floriilor cat si la cea a Pogorarii Sfantului Duh.

Rosu este culoarea ce aduce aminte de Sangele lui Hristos cat si  de sangele martirilor. Aceste vesminte  se poarta la sarbatoarea Nasterii Domnului de Inaltarea Sfintei Crucicat si la sarbatorile sfintilor martiri.

Albastru este culoarea ce se gaseste pe vesmintele purtate la toate sarbatorile inchinate Maicii Domnului.
Negru este o culoare mai sobra ce simbolizeaza tristetea si este  purtat  in timpul slujbelor de inmormantare

De unde puteti achizitiona vesminte bisericesti?

Untitled

Magazinul online www.vesmintebisericesti.ro al firmei Crilovic SRL pune la dispozitia tuturor celor care doresc sa achizitioneze vesminte bisericesti creatii proprii, originale la cele mai bune preturi. Acestia se remarca pe piata vesmintelor bisericesti prin originalitatea si calitate oferindu-le clientilor sai oportunitatea de a alege piesele si materialele ceea ce face ca vesmintele create aici sa fie unice si sa poarte amprenta personala a fiecaruia.

Daca sunteti in cautare de Vesminte Brodate, Vesminte Tesute, Vesminte Arhieresti, Vesminte Invierea Domnului, Bedernite, acoperaminte  pe toate acestea le gasiti in magazinul online vesmintebisericesti.ro.

Aceste vesminte respecta in totalitate traditia, simbolurile autentice si specificul Bisericii Ortodoxe Romane si sunt realizate cu truda, respect si implicare din cele mai bune materiale precum matase, catifea, brocard grecesc.

Tot aici puteti gasi steaguri (prapuri) si epitafe, acoperaminte bisericesti precum si diverse accesorii necesare pentru sfintire si rugaciune.

De asemenea puteti sa optati pentru broderii manuale fine si rafinate tesute cu ajutorul programelor si masinilor de ultima generate pe materiale naturale . Aceste broderii au menirea de a infrumuseta vesmintele si acoperamintele folosite de obicei in catedrale sau biserici renumite.

Va invit si pe dumneavoastra sa descoperiti  o colectie bogata de vesminte bisericesti, inspirată de motive laice sau etnografice pe teme religioase. Daca nu gasiti modelul care vi-l doriti Crilovic SRL va ofera posibilitatea sa comandati un anumit model, urmand sa primiti de la acestia un model realizat cu broderii cu modelele sugerate.

Cu siguranta  este fara doar si poate magazinul care poate sa satisfaca pana si cei mai pretentiosi clienti! Intrati chiar acum pe www.vesmintebisericesti.ro si comandati vesmintele cele mai frumoase!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *