Cea mai buna branza din lume

Lume, lume Toni Delaco se insoara!!!! Da, e adevarat, s-a hotarat in final sa si uneasca destinele cu femeia care ii este  alaturi de mai bine de 10 ani de zile si care l-a insotit si in cei 5 ani de sabaticie.

Si ce credeti? Sunt invitata la marele eveniment. De ce? Nu are legatura ca sunt cel mai mare Fan Branza din toate timpurile (asa ma consider eu) ci doar ca sunt nepoata preferata a viitoarei doamne Delaco. Nici nu se putea mai bine, abia astept sa ma „infig” in bunatatile de la marele eveniment, se zvoneste deja ca toti invitatii vor avea ocazia sa manance cea mai buna branza din lume pe care unchiul Toni Delaco a descoperit-o in cei 5 ani de sabaticie.

Timpul a trecut si a venit ziua cea mare. Evenimentul are loc la un local select din Bucuresti, asa ca ne-am urcat in masina si am pornit la drum, gandul iar imi zboara la branza, abia astept sa ajungem mai repede sa mananc, de parca nu am mai mancat de secole, sunt nerabdatoare sa-l cunosc in sfarsit pe unchiul Toni Delaco.

In sfarsit am ajuns la destinatie, mireasa arata atat de bine iar Toni este mai prezentabil ca oricand, inca nu mi vine sa cred ca il am in fata ochilor si mai mult de atat, incepand din aceasta minunata zi sunt nici mai mult nici mai putin decat nepoata lui Toni Delaco, voi va dati seama ce insemana asta? In cantitati de branza, sortimente? Voi avea cea mai buna branza din lume la noi in neam iar eu nepoata preferata o portie dubla, ca doar cine e cel mai mare Fan Branza din neam? Ufff…..am uitat, acum trec pe locul 2, nimeni, dar absolut nimeni nu-l intrece pe Toni Delaco , el e cel mai mare Fan Branza Ever ! asta e ma multumesc si cu un loc 2 desi si matusa sunt sigura ca nu ma iarta ca doar de asta o iubeste Toni atat de mult!

Ne-am asezat la masa, totul arata impecabil, exact la ce ma asteptam de la Toni Delaco si urmeaza momentul culminant, meniul, mmmm de cand il astept. Si ce credeti ca avem la aperitiv? Branza…. multa branza, multe sortimente de branza de prin lume adunate,colorate, aranjate sunt sigura ca in viata mea nu am mai mancat asa ceva.

Inainte de a ne apuca sa mancam din minunatiile de branzeturi alese,unchiul Toni a decis sa tina un discurs despre sortimentele de branza pe care le avem in fata.

vizual-proba2

Nu am putut sa nu observ ca Toni Delaco este un om cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Ne-a spus ca printre toate sortimentele pe care le avem in fata se afla si cea mai buna branza din lume iar cel sau cea care va descoperi care este preferata lui va castiga un mare trofeu un dans cu el sau cu frumoasa lui sotie.

Ca sa ne fie mai usor sa ghicim ne-a dat si cateva indicii pretioase. Ne-a spus cate ceva despre fiecare sortiment.

A inceput cu branza de culoare verde pe care nu aveam cum sa nu o remarc datorita culorii sale deosebite schabziger, care este  o specialitate elvețiană inventata de calugari cu mult timp in urma.

A urmat apoi tofu adusa tocmai din Japonia, ne-a spus razand ca din Marea Britanie ne-a adus Vacherin du Mont d`Or, Vieux Lille a lasat-o la magazin de teama sa nu fie cumva arestat de catre organele competente pentru port de arme periculoase.

Apoi ne a enumerat mai multe feluri de branzeturi si abia asteptam sa termine de povestit si sa pot sa degust atatea bunatati si de ce nu sa castig aceasta competitie si sa am onoarea sa dansez cu Toni Delaco.

Nu am putut sa nu remarc, cascavalul Delaco si o branzica care o cunosc foarte bine, o branza care ma face sa ma simt foarte bine, care mi se topeste in gura si ma face sa radiez de bucurie, acum imi dau seama e branza alba delicata de la Delaco si dintr-o data mi s-a aprins beculetul si strig in gura mare. EA E! Toti se uita lung la mine si nu inteleg Branza alba delicata de la Delaco ESTE CEA MAI BUNA BRANZA DIN LUME!

Nu avem nevoie de halumi, tofu sau schabziger, noi avem cea mai buna branza, branza de la Delaco este cea mai buna branza din lume!

Acest articol articol participa la SuperBlog 2015!

 

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *