Ce trebuie sa faci atunci cand v-ati despartit?

Indiferent daca ai fost intr-o relatie o perioada mai scurta de timp sau poate chiar una indelungata, momentul despartirii poate afecta puternic starea fizica si psihica a unei persoane. Se spune despre o relatie ca in functie de cat de intensa a fost, pe atat de puternica este si despartirea. Esti in aceasta situatie si simti ca aceasta perioada nu va mai trece? Ei bine, te inseli amarnic. Intr-adevar, perioada unei despartiri poate fi puternic incarcata emotional, cu nervi, dor, suparare, reprosuri, regrete, insa este important sa iei la cunostinta urmatoarele sfaturi.

1.Analizeaza situatia la „rece”

            Este foarte important sa te linistesti si sa nu faci nici un gest in graba. Cel mai bine este sa astepti putin pentru a vedea situatia din mai multe perspective, cu alte cuvinte sa analizezi ce se intampla, la „rece”. O despartire poate insemna o simpla pauza in unele situatii, astfel incat nu este cazul sa dramatizezi si sa o iei ca pe ceva foarte tragic. Acesta poate fi un bun prilej pentru a vedea ce greseli s-au facut si ce a lipsit. De multe ori despartirea poate imbunatati relatia si ii poate face pe parteneri sa constientizeze ceea ce pierd, ce greseli fac si acest lucru va duce spre impacare.

2.Fiti deschisi unul cu celalalt

            Acesta este un sfat ce ar fi trebuit sa fi fost respectat mai ales cand erati impreuna. Daca atunci nu s-a intamplat, acum ar fi cel mai important moment sa incepi a o face. Fii deschisa cu ea, lasa orgoliile la o parte si daca ai gresit cu ceva nu te sfii sa recunosti. De asemenea, daca cealalta persoana a calcat stramb ofera-i timp sa-ti explice si sa nu dai cu piciorul atat de usor. Comunicarea este cel mai important aspect intr-o relatie, fie ea de simpla prietenie sau mai mult.

3.Amintiti-va ce v-a apropiat

            Sa fii sigur de un lucru, mai devreme sau mai tarziu, momentele grele vor veni cu certitudine. Daca s-a ajuns la despartire acesta este cu siguranta unul dintre momentele nefavorabile. Este important sa nu uitati tot ceea ce v-a apropiat, momentele frumoase pe care le-ati petrecut impreuna si sa pastrati intre voi respectul care exista si atunci.

4.Nu te arunca in alta relatie

            Daca sentimentele au fost puternice este foarte putin probabil sa te poti arunca in alta relatie. De foarte multe ori se intampla ca persoanele ce au iesit recent dintr-o relatie sa caute imediat compania altei persoane, insa aceste relatii sunt sortite esecului, fiind considerate relatii „tampon” cu rolul de a uita fosta iubita. Daca nu iti mai doresti sa continui relatia pe care ai avut-o incearca sa astepti o perioada de timp. Bucura-te de momentele in care esti singur, ai grija de tine si de planurile tale, iar alta relatie va veni de la sine, nu incerca sa fortezi acest lucru.

5.Daca esti deprimat apeleaza la un specialist

            Despartirea poate fi caracterizata de un puternic soc emotional. Poti avea momente in care singuratatea iti va acapara noptile si te poate purta intr-o stare puternica de anxietate sau depresie. Daca ajungi intr-o astfel de situatie este foarte important sa apelezi la un specialist, de exemplu, Centru PsihArt este o buna alegere pentru a-ti regasi echilibrul psihic si emotional. In cazul in care doriti sa lucrati impreuna la relatia voastra puteti apela la consiliere sau psihoterapie de cuplu.

Ca idee de final, este important sa intelegi ca momentul despartirii nu este un capat de lume, prin astfel de momente trec majoritatea oamenilor si in felul acesta vei constientiza ce anume a dus la acest lucru si care este cea mai buna solutie sa treci peste.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *