Ce lucruri nu ti s-au spus despre epilare

Daca in urma cu o vreme ne simteam aparent stanjeniti de faptul ca o mare majoritate dintre noi suntem nevoiti sa ne conformam modernismului si sa ne adaptam in consecinta, adica sa e epilam, astazi ne stanjenim de faptul ca trecerea timpului marcheaza aparitia si cresterea a tot mai multe fire de par, fix in zonele acelea extrem de vizibile. In zilele noastre un om este privit cu indoiala daca are o astfel de particica de corp expusa, din care “rasare” taman niste fire de par considerabil de lungi si evidente.

Cu toate astea, chiar si daca nu era momentul in acel punct din adolescenta sa ne incumetam la o asemenea operatiune, noi am facut-o. Si bineinteles, cu acea prima data, totul a devenit o obisnuinta, un fapt ce-si face randul deseori in rutina de ingrijire si pe care nu trebuie sa-l omitem mai ales in sezonul cald, atunci cand cele mai frumoase parti ale corpului sunt cele mai expuse. Iata ce lucruri ar fi trebuit sa stii la acea perioada si ce le-ai putea spune celor care nu au facut inca acest pas.

Cu siguranta nimeni nu ti-a spus la momentul acela ca epilarea este ca un drog. Odata ce ai facut acest pas nu mai poti da inapoi si esti nevoit sa faci o adevarata rutina din asta. Nu ti s-a spus ca dupa ce parul a fost indepartat acesta va continua sa creasca, poate chiar mai gros si mai vizibil decat era odinioara.

Daca nu te-ai epilat niciodata pana in prezent, iti recomand sa stabilesti cu atentie momentul in care o faci. Daca vorbim despre tineret si/sau copiii mult prea fragezi care se lasa influentati de moda prezentului, cu atat mai putin nu ar trebui sa faca acest proces la o astfel de varsta.

Epilarea nu trebuie facuta oricum, ci dupa nevoile firului de par. Daca gena este una puternica si, in consecinta, parul creste repede, gros si de culoare inchisa, vei fi nevoit sa apelezi la metode mai “drastice” si, de exemplu, sa inlocuiesti aparatul clasic de ras, cu epilarea cu ceara sau cu ajutorul unui dispozitiv profesional. Ulterior, te poti bucura si de un tratament de relaxare, cu parafina, care are numeroase beneficii pentru membre, hidratand pielea si regenerand zonele cu probleme, oferindu-ti in acelasi timp si un pafum delicat care iti va inccalui simturile.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *