Cate ceva despre pompele submersibile

Ce sunt pompele submersibile si cum se clasifica ele?

Pompele submersibile( cuvantul submersibil semnifica faptul ca este adaptat pentru a se scufunda sub apa)  sunt echipamente electrice, care functioneaza scufundate in lichidul de pompare, lichid care are si rol de agent de racire. Pompele submersibile au de fapt rolul de a transporta apa catre consumator.

Clasificarea pompelor submersibile:

In functie de aplicatia pentru care se utilizeaza pompele pot fi pompe submersibile pentru ape curate si pompe submersibile pentru ape murdare.

Din punct de vedere al constructiei acestora pompele pot fi pompe submersibile multietajate, pompe submersibile periferice si pompe submersibile cu surub.

Cand trebuie sa alegi o pompa submersibila trebuie sa tii cont in primul rand de:debitul de apa necesar; adancimea pututului sau sursei de apa cat si de tipul de apa pe care trebuie sa-l vehiculele apa curata sau apa murdara;

Pompele submersibile de ape curate pot fi folosite pentru: sisteme de alimentare cu apa, in general;cresterea presiunii apei curate pentru utilizarea in diverse aplicatii;sisteme de irigatii de dimensiuni mici si medii si transferul apei curate din fantani, puturi forate sau rezervoare.

Pompele submersibile pentru ape semimurdare sau murdare sunt pompe portabile, ergonomice si usoare , dotate cu flotor pentru protectie la lipsa apei, utilizate atat pentru drenarea apelor din garaje inundate sau subsoluri dar si pentru vehicularea apei din rezervoare,piscine, rauri, fantani cat si pentru mici irigatii.

Care sunt avantajele utilizarii pompelor submersibile pentru apele curate?

Mai jos voi enumera 8 avantaje majore care pot confirma faptul ca pompele submersibile sunt solutia pentru a transporta apa rapid si sigur cu costurile cat mai reduse.

  1. Pentru a fi montate vom plati costurile cele mai mici deoarece nu este necesara amenajarea unui camin.
  2. Au un consum optim de energie
  3. fiabilitate,  performante superioare în exploatare si randament maxim;
  4. debite ridicate;
  5. au durata de viata mai ridicata si costuri de intretinerere reduse;
  6. zgomot redus – zgomotul este aproape complet eliminaa datorita faptului ca pompa este scufundata in apa;
  7. nu exista probleme cu racirea pompei, intrucat aceasta lucreaza scufundata in apa;
  8. nu exista probleme ce pot aparea la amorsarea pompei;

De unde cumparam pompe submersibile?

Acum ca stii cate ceva despre pompele submersibile nu iti mai rămane altceva de facut decat sa te îndrepţi catre un distribuitor de incredere cu produse de calitate. Spre exemplu,Braco este un magazin dedicat pompelor submersibile, motoarelor electrice si ventilatoarelor radiale si axiale, Pe acest site www. braco-ventilatoare.ro poti sa gasesti diferite produse şi modele de pompe, cat si toate accesoriile şi componentele necesare. Fiecare produs de pe site este insotit de o descriere în detaliu, fise tehince, date tehnice precum debitul maxim de apa, puterea motorului, temperatura maxima a lichidului pompat si multe alte detalii foarte importante care te pot ajuta sa decizi care este produsul potrivit pentru tine.

Braco Industrial Srl, societate 100% romaneasca ofera clientilor sai pompe submersibile performante cu debite de până la 400 l/min (pentru puțuri de 4”), respectiv 1300l/min(pentru puțuri de 6”).Alimentarea pompelor submersibile se poate face la 230 V  la 400 V si pot asigura serviciu continuu si presiuni de pana la 240mCA, maxim 20 de porniri pe ora, continut nisip pana la 60g/m3 si temperatura lichid vehiculat de pana la 35 grade C.

In concluzie daca aveti nevoie de pompe submersibile pentru alimentare cu apa curata pentru irigatii,pentru alimentari cu apa domestice sau industriale apelati cu incredere la specialistii de la Braco, ei va vor indruma si va vor ajuta sa primiti produsul de care aveti nevoie.

 

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *