Cata energie consuma biroul tau?

Biroul meu….desi sunt in concediu de crestere copil, imi amintesc cu groaza de biroul unde lucrez eu. Iarna este un frig de mori, iar vara foarte cald, datorita peretilor scorojiti si mai ales a geamurilor obisnuite, cu tamplaria veche si crapata, geamuri care dupa cum stim bine nu sunt deloc o bariera termica foarte buna. Daca as gasi un alt loc de munca, cu siguranta nu m-as mai intoarce acolo.

Zilele trecute, avand nevoie de o stampila si o semnatura a directorului, a trebuit sa merg la birou si am ramas placut impresionata de schimbarile majore – in primul rand termopane si tamplarie noua, peretii aratau foarte bine, imbracati cu o noua tencuiala. Am intrebat cum de s-a intamplat minunea. Colegii mi-au spus ca a venit o echipa de specialisti, auditori energetici atestati gradul 1, care au realizat un audit energetic, cu scopul de a determina  caracteristicile termice si energetice si de a stabili solutiile de reabilitare .

Toate elementele necesare alegerii solutiilor de reabilitare sau de  modernizare a cladirii sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic.In acest raport de audit energetic,specialistii analizeaza atat constructia, cat si instalatiile aferente acesteia.

audit-energetic1

Au inceput prin a realiza o termografie pentru a determina zonele cu pierderi de caldura, zonele cu infiltratii de aer, a zonelor unde este probabil sa apara condens sau mucegai, conductele infundate, avand ca scop reducerea facturilor si amenajarea unui confort mai bun. De asemenea schimbarea tamplariei si izolarea termica conduc la reducerea consumului energetic.

bloc-nereabilitat-termografie

In urma acestor analize, am primit un certificat energetic, prin care este indicata performanta energetica a cladirii. Acesta are o valabilitate de 10 ani.

pret-certificat-energetic

Toate acestea au fost efectuate de Enermed Impex SRL, o companie formata din auditori energetici cu o mare experienta in domeniu, avand in dotare echipamente de masurare performante.

  • Si ce este cel mai bine, mi-a spus colega mea, factura la curent a scazut simtitor. Pe langa atmosfera primitoare care te intampina cand intri in birou, bineinteles, mi-a spus zambind ea.
  • S-au diminuat si cheltuielile cu energia electrica? am intrebat-o eu. O asemenea analiza as avea si eu nevoie la mine acasa. Contoarul meu se invarte…galopeaza…iar factura este uriasa.
  • Uite numarul de telefon si ii poti contacta. Vin la tine acasa si iti vor spune ce trebuie sa schimbi pentru a ajunge la o clasa energetica mai bun. Rapid si eficient. Te invata ei care sunt pasii ce trebuiesc urmati…tu astepti doar solutia.
  • Minunat! Multumesc pentru sfaturi si astept cu incantare sa ma intorc din nou la servici.

Acest articol participa la proba 6 din cadrul Super Blog 2015!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *