Cât de mult te sperie febra la copilasi?

Febra este un motiv de panica pentru parinti, care ne sperie mereu. Intotdeauna ne vom ingrijora atunci cand ne dam seama ca micutul nostru are febra. Desi majoritatea medicilor ne sfatuiesc sa nu ne ingrijoram, nu ai cum. Eu am trecut prin multe episoade cu cei doi copii si de fiecare data nu reusesc sa dorm pana nu le scade febra.

febra

Cum procedam daca ne sperie un episod de febra?

Dupa ce descopar febra si folosesc termometrul pentru a vedea cat este de mare, dezbrac copilul. Il las mai lejer imbracat, eventual intr-un body scurt. Si aerisesc camera, astfel incat temperatura sa fie mai scazuta, undeva la 20-21 de grade. Ii dau un siropel de febra si asteptam. Daca febra reapare, la interval de 4 ore alternez siropelele intre ele. Un dus cu apa calduta ajuta. Daca nu scade, dimpotriva creste, lucru cu care m-am lovit ii fac si impachetari. Daca febra apare seara, a doua zi sun la cabinetul medicului de familie pentru a ii face o programare. Trebuie vazut de catre medic, febra apare ca urmare a unei infectii in organism. Infectie care trebuie depistata si tratata.

Febra nu este neaparat o amenintare pentru sanatatea copilasului. Pana in 39 de grade, aceasta nu ridica mari probleme, insa de la aceasta valoare poate exista riscul de convulsii, care pot afecta creierul. De aceea indiferent daca este o temperatura mai mica sau mai mare trebuie neaparat vazut doctorul. El se poate pronunta asupra motivului temperaturii la copil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *