Cana personalizata este mai curajoasa decat tine

Cand vorbim de cani personalizate vorbim de curaj. Acest obiect din care oamenii beau lichide pare sa strige:
-Ia mana de pe mine! Nu vezi ca sunt personalizata? Tu nu ai voie sa ma folosesti, nimeni nu are voie, in afara de stapanul meu!
Daca in familie mai folosim cani la comun, la birou este bine ca fiecare sa aiba cana lui din cauza afectiunilor de natura stomatologica sau a bolilor incurabile care se iau in acest mod. Canile transmisibile ne pot aduce herpes dureros si inestetic, stafilococi, virusul hepatic. De aceea investiti 25 de roni pentru a va tine flora microbiana acasa si ca sa nu imprumutati alta sub nicio forma.
Canile personalizate au mai mult curaj decat tine sa spuna:”Daca are numele si poza pe mine, este clar ca numai el trebuie sa o foloseasca! Nu intelegi asta?”
Alt exemplu? Vine seful cel pisalog sa-ti spuna ca el pune pret pe loialitate si ca nu intelege angajatul care pleaca la firma concurenta pentru cateva sute de lei in plus. Nu-ti vine sa-i spui de la obraz:
-Las-o naibii de loialitate, sefu, ca familia mea nu adora acest fel de mancare!
, dar nu este cazul sa te pui rau cu mai marele tau. Exista o cana curajosa, care-i va spune adevarul in locul tau:”Eu lucrez pentru bani. Daca vrei loialitate…ia-ti un caine!” Pe cea dedicata angajatului model, ascunde-o! In viziunea canii personalizate, angajatul doarme cu capul pe birou, cu teancul de dosare puse langa el demonstrativ si cu ochelarii asezati pe cel deschis.
Nu ar fi rau ca directorul sau managerul sa tina catre secretara cana cu mesajul: “Nu ma sperii! Am copii…”
Iti poti premia sotia pentru tot ceea ce face pentru famialia ei cu cana:”Pentru cea mai buna sotie”, iar celui care doarme toata ziua, bate-i obrazul cu mesajul:”Sunt bun in pat…dorm toata ziua”.
Fitoaselor care iti fac viata amara, personalizeaza-le canile cu :”Diva biroului” sau “Printesa”.
Pentru colegul insistent pe care nu-l placi, lasa la vedere mesajul:”Eu sunt ocupata. Tu esti urat. Sa ai o zi placuta!”
Stiati ce inseamna in mesajele codificat-haioase FBI? Female Body Inspector. Exista si cana din care bea doar sefa si cana dedicata eroului din birou bun la toate. Haioasa este si declaratia:”Munca ma fascineaza. As putea sa o urmaresc ore intregi…”
Exista si cani adresate profesionistilor, de tipul: “cel mai bun doctor”, “cel mai bun fotograf”, nominalizarilor la titlurile de “cel mai bun sot/tata/frate/fiu”, dar si cani care marturisesc adevarul cu cinism:”Sunt casatorit si practice sexul anual”.
Personalizarea canilor ar trebui sa fie bunul obicei care sa preceada deprinderea ca fiecare sa bea din cana lui. In special in familiile cu copii, ei trebuie sa fie protejati si as li se respecte dreptul la cana,tacam, pahar , farfurie personala. Pentru a nu se confunda intre ele, se poate recurge la personalizarea vaselor cu fotografia si numele utilizatorului.
La birou este ideal sa se utilizeze o strategie similara, dar se poate miza si pe mesaje gata formulate, adica, “Din cana acesta bea numai sefa”, “ Diva biroului “ (in general se stie care este si fiecare birou/institutie are diva ei, “eroul biroului”, adica,in traducere libera”omul bun la toate.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *