Bijuteriile sunt povești rupte din realitate

Tuturor femeilor le plac bijuteriile! Nu exista in lumea asta o femeie care sa nu fi avut o bijuterie. Pana si in antichitate oamenii credeau in talismane norocoase care sa ii ocroteasca de spiritele rele. Pe vremea cand credeau in zei femeile obisnuiau sa poarte acesorii ca si ofranda pentru a se indura de muritori. Tot in aceeasi perioada au aparut si charmurile. Initial au fost sub forma de scoici iar apoi au aparut charmurile din pietre pretioase. Barbatii inca de pe atunci obisnuiau sa ofere femeilor bratari charm pentru a le arata acestora dragostea si recunostinta.

Ca orice femeie si eu ador bijuteriile. Mai ales bijuteriile din argint. Inca din adolescenta obisnuiam sa fac economii si sa imi achizitionez noi bijuterii de argint. Era deja o moda sa fii in trend si sa defilezi prin fata colegelor cu noi achizitii in materie de bijuterii.

Era o intreaga nebunie la scoala intre fete cand au aparut bratarile Pandora cu charmuri. Noi fetele incepeam sa fim invidioase unele pe celalalte cand aparea ceva nou la mana unei colege si noi nu aveam. Stiu ca ne placeau foarte mult charmurile cu inimioara,delfinul, paianjanul , steluta. Nu prea stiam eu pe atunci semnificatia fiecarui charm in parte insa anii ce au urmat nu numai ca am aflat ce inseamna dar am inceput sa tin cont de aceste bijuterii si sa ma identific cu povestea lor.

Cu fiecare etapa a vietii mai adaugam un charm!

Fara sa stiu si fara sa vreau am devenit de-a lungul timpului superstitoasa. Aveam impresia ca nimic nu-mi merge bine si ca m-a parasit norocul. Ma legam absolut de orice lucru doar, doar sa revina norocul in viata mea. Subit mi-am amintit de bratara mea din liceu si am dat fuga la magazin sa caut una identica ca aceea ca sa imi poarte si acum noroc. Atunci eram o fata foarte vesela, plina de viata si cu dragostea stam chiar ok.

Acum trebuia sa fiu din nou fericita si aceasta bratara avea sa imi aduca acea viata pe care mi-o doream, mi-am zis eu in sinea mea. Eram dispusa sa port si zece bratari daca era nevoie doar sa rasara soarele si pe strada mea.

Si am reusit sa imi iau bratara mult visata. Nu era chiar la fel ca cea din liceu dar semana destul de bine. Si charmuri am avut grija sa adaug suficient de multe cat sa imi mearga bine tot timpul.

Am ales un charm inimioara cu speranta ca il voi gasi in sfarsit pe Fat-Frumos si vom fi fericiti pana la adanci batraneti. Ajunsi la o anumita varsta incepi sa iti doresti o familie, un copil, doi, trei si incepi sa simti cum iti trece ceasul biologic.

Am mai ales un inger pazitor care sa aiba grija de tot ce ma priveste,soarele si luna imi vor imi darui la momentul potrivit un copilas, o bufnita care simbolizeaza zeita intelepciunii sa fiu inteleapta mereu. Vulturul ma va ajuta sa fiu agila si vigilenta, paianjanul sa am parte de bani iar balanta sa fiu un om just cu toata lumea.
Sotul meu si acum rade cand ii povestesc ca bratara mea minunata mi l-a scos in cale si datorita ei avem doi copii minunati. Si calitatile mele deosebite i se datoreaza ei, ii mai spun eu uneori.
De-a lungul timpului mi-a daruit si sotul meu cateva charmuri. Un peste, zodia lui, ce simbolizeaza armonia si puterea de a trece peste toate obstacolele vietii. Delfinul faptura gingasa ce aduce fericire si implinirea tuturor dorintelor. Un leu pentru a ma feri de pericolele vietii si un porumbel pentru stabilitate liniste si fericire.

Acum familia mea este completa si fericita si bratara mea cu charmuri norocoase o port in continuare si am incredere in semnificatia fiecarui charm in parte. Pentru mine bijuteriile sunt povești rupte din realitate, povesti pe care le traim zi de zi si de care ne bucuram alaturi de cei dragi.

Acest articol participa la proba cu numarul 9 din SuperBlog 2019.

Magazine bijuterii

Superbe bijuteriile! Si eu sunt fana bijuteriilor din argint, mi se potrivesc mai bine și nu sunt așa pretențioase, putând fi asortate la orice fel de ținută! În final, depinde de tine cum iți dorești să porți bijuteriile!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *