4 sfaturi pentru a trece cu bine peste autoizolarea la domiciliu

Intr-o perioada in care oamenii trec prin stari greu de suportat din punct de vedere psihologic, avand in vedere inclusiv faptul ca trebuie sa stea izolati in incinta locuintelor si sa evite contactul cu cei din jur, sa nu se expuna pericolului de a contacta acest temut virus Covid 19, exista si o raza de speranta ce se materializeaza in strategii care, o data respectate, fac aceasta perioada mai usor de suportat.

Avand in vedere ca acest virus continua sa se raspandeasca in mod surprinzator si periculos in intreaga lume, inclusiv in Romania, psihologii vin cu sfaturi importante pentru ca oamenii sa treaca cu bine peste perioada autoizolarii la domiciliu.

Chiar daca nu s-au intors din strainatate, nu au rude sau prieteni suspecti de noul Corona virus, oamenii ar trebui sa stea la domiciliu. Din pacate, sunt multe cazuri in care acestia sunt singuri in autoizolare sau alaturi de alte persoane si se manifesta automat anxietatea, depresia, precum si alte emotii si reactii care cu greu pot fi controlate.

Sfaturi utile pentru perioada de autoizolare la domiciliu

Iata cum pot trece cu bine peste autoizolarea la domiciliu persoane de toate varstele si categoriile sociale:

Anxietatea, teama si fricile de orice fel trebuie lasate deoparte

Cei izolati la domiciliu (mare parte din populatia tarii in acest moment) trebuie sa isi ocupe timpul cu activitati placute. Cei care vor incerca in tot acest timp sa isi distraga atentia de la aceasta problema gatind, mancand, urmarind filme mai mult decat de obicei, vorbind mai mult la telefon cu prietenii sau cu rudele, pana la urma, facand orice este necesar pentru a uita de sentimentele negative care ii incearca, chiar si cumparand haine ieftine online, se vor simti mai bine.

Este deosebit de important  sa se calmeze si sa incerce sa isi potoleasca reactiile care nu le pot asigura un plus de bine, precum plansul sau cumparaturile compulsive de produse alimentare in aceasta perioada.

Frica de moarte poate fi din ce in ce mai accentuata in perioada in care omenirea este amenintata de un virus atat de periculos, iar faptul ca stau in autoizolare ii poate determina pe unii oameni sa se teama mai mult decat de obicei de moarte. Este important ca in aceasta perioada sa isi analizeze viata, sa isi puna ordine in ganduri si sa fie constienti ca stau in izolare pentru binele lor si pentru binele celorlalti.

Sportul asigura o stare de bine

Exercitiile fizice executate in casa, in curte sau in balcon se pot dovedi extrem de benefice, un mod eficient de a elimina anxietatea si teama de infectare cu Corona Virus. Reprezentantele sexului frumos se pot simti minunat facand exercitii diverse, imbracate in treninguri dama in culori care sa le asigure o stare de spirita mai buna. Sportul nu numai ca aduce o stare de bine, ci ajuta si la mentinea echilibrului psihologic.

Oamenii nu trebuie sa subestimeze puterea virusului.  Devenind constienti de pericolul in care se afla in momentul in care ies din casa sau intra in contact cu alti oameni, acestia isi vor manifesta dorinta de a ramane pe perioada necesara in casa, stiind ca numai astfel se pot salva pe ei insisi si pe cei din jurul lor.

Un răspuns la „4 sfaturi pentru a trece cu bine peste autoizolarea la domiciliu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *