Cum ar fi lumea daca n-ar exista cauciucul?

Au trecut atat de repede anii de facultate si uite-ma ajunsa in preajma examenului final. Am ales deja tema impreuna cu  profesorul indrumator, nu-mi ramane altceva de facut decat sa fac lucrarea de licenta , sa o invat si apoi sa ma prezint la facultate sa dau examenul final.

Am ales o tema foarte interesanta „Cum ar fi lumea dacă n-ar exista cauciucul?”

M-am documentat saptamani la rand despre cauciuc si am aflat foarte multe informatii pretioase despre descoperirea acestuia, despre utilizarea si importanta cauciucului in viata de zi cu zi.

Am ales si societatea unde o sa efectuez un studiu de caz.

SC ELASTIMPEX SRL situata in B-dul Ecaternina Teodoroiu Nr. 1 Ap. 10,Târgu Jiu, România cod postal 0210120, identificata cu C.I.F. RO217573, Reg.Com. J18/370/1992.

Am ales societatea Elastimpex pentru ca am aflat in ca ei sunt responsabili de buna functionare a lucrurilor, fie ca este vorba de banda de cumparaturi de la supermarket, banda de sortat bagaje din aeroport, banda de transport din tipografie sau banda transportoare din brutarie, Elastimpex sunt cei care produc aceste benzi transportoare care ne fac viata mai usoara zi de zi.

Firma Elastimpex produce benzi transportoare de uz generalcare se pot utiliza in toate domeniile de activitate in care se efectueaza transport de materiale: in industria extractoare, indutria chimica, in agricultura, industria auto, la reciclarea deseurilor, la materiale de constructii, in liniile de productie.

Pana si banda de alergat de la sala de fitness poate fi tot de la Elastimpex.

Materia prima obtinuta din latexul arborilor a fost denumita cauciuc, avandu-si originea in limba bastinasilor din America de Sud, „cahu-chu” (lacrima copacului sau lemn curgator). Denumirea de „rubber” a fost data de englezi cand au descoperit ca acest material este bun sa stearga semnele de creion.

Intre 65 % și 70 % din producția totală de cauciuc este folosită ca materie primă pentru anvelopele de mașini. Este folosit ca liant în industria hartiei, in medicina sau in industria producătoare de covoare , pentru fabricarea mănusilor din latex. Poate fi folosit si ca profile elastice de etanșare. Cauciucul se foloseste si pentru fabricarea incaltamintei, a jucariilor, a radierelor, profilelor pentru usi si ferestre, curelelor, a bratarilor, furtunurilor etc.

Atat de multe intrebuintari…daca nu ar exista cauciucul cred ca lumea ar fi exact ca in perioada pesterilor si a oamenilor din preistoric.

Hmmmm…nu este o imagine prea frumoasa, nu?!?! Sunt convinsa ca multora dintre noi – majoritatea, sunt sigura – le-ar lipsi hainutele frumoase si cochete, pantofii si accesoriile dragute. Dar nu numai atat! Mie una mi-ar lipsi masina, banda mea de alergat, ca si benzile transportoare de la supermarket, din aeroport, si multe altele.

Imi vine greu sa-mi imaginez viata fara cauciuc.

Ma gandesc in primul rand la mijloacele de transport, fara anvelope , nu am mai avea masini, biciclete, triciclete ne-am intoarce la trasurile trase de cai, sau la masinile de lemn din era lui Flinstone.

Ar disparea si o mare parte din jucariile pentru copii.

Iar fara benzi transportoare s-ar crea un haos imens. La aeroport fara banda transportoare pentru bagaje nu ar mai exista o buna functionare si multi ar renunta la acest mijloc de transport.

La paine fara banda, productia ar scadea considerabil si cozile ar fi exact ca pe vremea raposatului cand era nevoie de cartela si primeam paine cu ratia.

Ar disparea si cea mai folosita metoda contraceptiva sau producatorii de prezervative vor fi nevoiti sa inlocuiasca latexul cu intestine de animale, daca nu va creste considerabil natalitatea .

La supermarket fara banda sa stai cu bagajele in brate zeci de minute si functionara sa ia fiecare produs la mana, zeci de minute pierdute in zadar, timp pierdut, nervi intinsi la maxim asta inseamna lipsa cauciucului.

In incheiere, va asigur ca ma bucur enorm ca exista Elastimpex, astfel incat, cu siguranta nu exista sanse sa ne intoarcem in Neanderthal. Voi ce spuneti? Nu-i asa ca am dreptate?!?

Acest articol participa la SuperBlog 2015.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *