Vrei sa lucrezi de acasa? Iata cele mai frecvente 3 intrebari si raspunsuri pe tema asta!

Flexible-part-time-.jpgIn ultima perioada, ideea de a lucra de acasa a castigat tot mai multa popularitate, responsabile de acest lucru fiind, in mare parte, reprezentantele sexului feminin, care prefera sa-si gestioneze programul de la job dupa bunul plac, si nu unul prestabilit, pe care ar trebui sa il respecte facandu-si simtita prezenta aproximativ 8-9 ore intr-un sediu la mare departare de casa.

Ei bine, daca te incanta ideea si consideri ca ti s-ar potrivi ca o manusa un birou amenajat acasa, in cele ce urmeaza, vei descoperi un set de intrebari si raspunsuri utile, astfel incat sa iti dai seama care sunt avantajele si dezavantajele lucratului de acasa si, eventual, sa iei o decizie in acest sens.

Iata intrebarile doamnelor aflate in dilema in privinta jobului de acasa:

  1. Exista vreo diferenta salariala intre a fi prezenta la job si a lucra de acasa?

Ei bine, NU! Salariul tau va fi acelasi, indiferent ca mergi la birou ori ca preferi lucrul de acasa. Asadar, o veste buna, nu-i asa? Iar daca stai sa te gandesti, vei economisi mai mult lucrand de acasa, intrucat vei scapa, in primul rand, de costul transportului pana la sediu. In plus, daca alegi sa lucrezi de acasa in colaborare cu studioul de videochat Beyou, trebuie sa stii ca toate comisioanele pe care le vei primi se situeaza intre 80-90% din veniturile realizate, mentionate in contractul semnat la inceput. Iar daca iti doresti ca, pe viitor, sa iti deschizi propriul studio de videochat, ei bine, Beyou Studio te sprijina si vine in intampinarea nevoilor tale, pentru a te bucura de o afacere profitabila.

  1. Cel/Cea care lucreaza de acasa poate participa la trainingurile organizate de companie?

    Team-kierownictwo-pracy-w-zespole_1098-3078-1.jpg

Bineinteles! Esti angajat/a cu acte in regula, singura diferenta fiind spatiul de lucru in care iti desfasori activitatea si anume, acasa, nu la sediu. Vei fi tinut/a, in permanenta, la curent vizavi de responsabilitatile pe care le ai, de datele in care s-au stabilit cursurile de specializare ori alte evenimente specifice firmei din care faci parte. Cu siguranta, poti sa participi la traininguri odata cu colegii tai ori, in functie de ceea ce hotaraste managerul firmei, sa primesti „lectiile„ pe adresa de e-mail.

  1. In ce masura angajatul care lucreaza acasa poate inregistra aceleasi performante ca si ale celor care vin zilnic la job?

    satisfaction.jpg

Ei bine, dupa ultimele studii realizate in acest sens, trebuie sa stii ca cel/cea care alege jobul de acasa are o putere de concentrare mai mare, fata de colegii care merg la birou la sediul central al firmei. Motivul poate fi lesne de inteles: acasa lucrezi relaxat, alaturi de muzica preferata in surdina si, bineinteles, in compania unei cafele proaspete. Nu te deranjeaza nimeni si nici nu te distrage galagia colegilor agitati, discutiile ori alte intamplari care sa te intrerupa.

Asadar, daca tragi linie dupa cele mentionate anterior, concluzia care reiese ar fi ca alegerea variantei de a lucra de acasa nu iti poate aduce decat avantaje. Insa trebuie sa fii constient/a, in acelasi timp, si de faptul ca, fiind acasa, vei pierde momentele din pauzele de la job in care ai fi putut interactiona cu colegii. De aceea, decizia iti apartine in totalitate!

Facebook Comments Box

Adresa ta de email nu va fi publicată.