Cea mai reușită vacanță e cea care ti se potrivește!

De când am devenit adult, mă declar obsedată de oferte și promoții. Sunt fan premii, reduceri și recompense, sub oricare formă ar fi ele. Am învățat să mă bucur din lucruri mărunte și să lupt pentru ceea ce îmi doresc, pentru că știu că satisfacția că am reusit este pe măsura așteptărilor. Nu m-am născut copil de bani gata, marea am văzut-o prima dată în luna de miere, la 26 de ani și m-am bucurat atunci ca un copil de fiecare de moment.

Nu voi uita acele clipe, primul răsărit de soare la malul mării, primul concediu all inclusive la un hotel de 5 stele, prima ieșire din țară, la vecinii noștri bulgari.

Anul următor am bifat în calendar, o altă reușită. Pentru că mi-am convins părinții să meargă și ei la mare, a ajuns și mama mea pentru prima dată la malul mării și ne-am putut bucura împreună de prima vacanță la mare cu familia.

Am fost împreună cu părinții, fratele și iubirea vieții mele în premieră pentru mine,fratele meu și pentru mama, pe litoralul romanesc. Aș minți dacă aș spune că a fost vacanța perfectă, însă simplul fapt că mi s-a îndeplinit o dorință din copilărie, m-a făcut să trec cu vederea mai multe minusuri din organizarea sejurului nostru la mare.

Decizii neinspirate pentru vacanțe mult visate

După ce cu un an în urmă, eu și soțul meu, fusesem la all inclusive la un hotel de 5 stele, poziționat strategic foarte aproape de mare, anul acesta am fost complet dezorganizați. La sfatul tatălui meu „Lasă tată că găsim cazare la mare la fața locului, am auzit eu că sunt mulți oameni care te așteaptă cu cheile pe marginea drumului”. Am acceptat să ne cazăm la prima ofertă de cazare care ne-a ieșit în cale, să nu mai pierdem vremea și să ajungem la malul mării. Ei bine, cazare la curte, la niște gazde extraordinare, oameni simpli dar cu mult bun simț, camere mari, aerisite, curățenie, preț mic, dar la o distanță destul de mare de plajă. Cazarea a fost în Agigea și plaja în Eforie Nord. Mergeam la plajă cu mașina, de multe ori găseam foarte greu și loc de parcare, departe de plajă.

Pe plaja din Eforie Nord am găsit cu greu un loc unde să ne așezăm pentru că nu reușeam mereu să mergem dis de dimineață. Nu mică mi-a fost mirarea când am făcut cunoștință cu vânzătorii ambulatori care strigau de zor și făceau fel și fel de rime ca să-si vândă marfa „Ia gogoasa înfuriată , simplă sau cu ciocolată” sau „Arde, arde, frige tare, porumbelul de la mare/ Alo, porumbelul, să-ți mai crească cocoselul”.

Nu puteai să te odihnești un pic că deja venea iar și iar câte un vânzător cu alte și alte rime care la un moment dat deja deveneau enervanți și insistenți, nu mai zic că de multe ori te și speriai de ei când începeau sa țipe fix lângă tine sau te trezeai cu nisip pe cearceaf sau direct în cap.

Și cu mâncarea am avut probleme pe litoral, am mâncat la o autoservire și a trebuit să rămânem în cameră, întrucât am făcut o indigestie de toată frumusețea, atât eu cât și tatal meu. Cu această ocazie am făcut cunoștință și cu farmaciile din Eforie Nord și am lăsat o parte din bugetul alocat vacanței noastre de vis pe medicamente.

O altă propunere a tatălui pe care am acceptat-o și pe care am regretat-o ulterior , a fost vizita la Techirgiol și marea namoleală, măcar am rămas cu câteva poze la care râd cu lacrimi și astăzi. Băiețelul meu cel mare a zis ca suntem cei 5 fantastici iar tataie e Lanterna Neagră 😉

Vacanța perfectă pentru familia noastră numeroasă

Anii au trecut, familia noastră s-a mărit și pretențiile noastre în materie de vacanțe s-au modificat considerabil. De când suntem părinți nu am plecat niciodată într-o vacanță fără să avem făcută rezervare înainte la un hotel cu o bună reputație de 3 sau 4 stele. Acum ne interesăm timp îndelungat despre o anumită unitate de cazare, despre mâncare, distanța până la mare și despre potențialul zonei pentru a îi ține ocupați pe cei mici. Am căutat întotdeauna stațiuni mici, cu plajă fină și cu întrare lina în mare pentru ca cei mici să fie în siguranță și pentru a se putea și ei bălăci și juca în voie.

Vacanța perfectă la mare cu buget redus? Da, există! Cu Litoralul Românesc!

Pentru că bugetul familiei a avut de suferit de când suntem 5, acum sunt mult mai atentă atunci când aleg o oferta buna. Din fericire, am descoperit turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră. De câțiva ani încoace apelez mereu la Litoralul românesc pentru o vacanta reusita la mare.

Am inceput încă din luna Ianuarie să caut prin ofertele de Înscrieri Timpurii și până la urmă anul acesta am optat pentru ofertele Last Minute. De ce? Pentru că atunci când ai copii mici nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Anul trecut de exemplu rezervasem la „prietenii mei de la mare” o vacanță all inclusive la un hotel de vis, în mijlocul sezonului estival. Din păcate unul dintre copii s-a îmbolnăvit și a trebuit să mutăm vacanța la sfârșit de sezon. Noroc că am ales cu grijă agenția de turism și am găsit înțelegere și soluționarea rapidă a problemelor.

Litoralul Românesc ne-a scos din impas și am putut să trândăvim la malul mării și să ne putem bucura de soare. Cu un bebeluș de 1 an nu am putut să facem altceva însă tot am avut parte de o vacanta fericita.

Anul acesta însă marea reîntâlnire cu Marea Neagră încă așteaptă oferta perfecta pentru vacanța de vis. Întrucât nu m-am putut decide la timp pentru o ofertă Early Booking și nici nu am dispus de buget în prima perioadă a anului, că deh cu copii mici,cu facturi mari la gaze și la curent, e aproape imposibil să mai faci și economii. Aș fi putut opta pentru o vacanță în rate întrucât cei de la Litoralul Românesc acceptă această metodă de plată, însă momentan am preferat să mai așteptăm.

Atât eu cât și soțul meu ne-am promis că vom face orice sacrificii pentru a îi duce pe cei mici la mare an de an. Marea, în primul rând înseamnă sănatate și abia apoi distracție. Noi suntem genul de părinți care se trezesc la 5 dimineața pentru a merge la aerosoli, întrucât știm cât de importantă este vitamina D, pentru sănătatea dinților și oaselor pentru cei mici.

Nu suntem cei mai pretențioși clienți din punct de vedere al destinațiilor de vacanță, însă punem mare preț pe curățenie, calitatea mâncării și căutam cazare cât mai aproape de mare pentru diminețile matinale. Să zicem că ne putem considera chibzuiți, nu neapărat zgârciți pentru a ne permite măcar o vacanță la mare în fiecare an. Din fericire avem certitudinea că și în acest an, prietenii noștri de la mare ne vor ajuta cu brio ca în fiecare an. Vacanța perfectă la mare cu buget redus? Da, exista! Cu Litoralul Românesc!

Cum mă pregătesc eu pentru litoral 2023? De Luni mă apuc să slăbesc! Nu știu sigur în care săptămâna, însă mi-am propus să dau jos câteva kilograme până o să îmi afișez formele pe plajă. Poate slăbește soțul meu și pentru mine, că el tot merge la sală și are mai mult timp decât mine 😉 Dacă nu reușesc nu este nicio problemă pentru că anul acesta am înțeles că se poartă grasă și frumoasă și oricum după 3 copii ,multe ar vrea să arate așa ca mine.

Referitor la vacanța mult visată și așteptată nu îmi fac probleme pentru că stiu că voi găsi cea mai bună oferta litoral la Litoralul Românesc, bineînțeles!

Nu degeaba sunt economist de meserie, iar ca vânător de oferte și mămică experimentată, știu sigur ce au nevoie copiii mei. Ce părinți nu își doresc să-și vadă copiii fericiți?

Vom găsi cu siguranță un hotel care oferă activități interactive și sigure pentru copii, pentru că si noi părinții avem nevoie de cateva momente de respiro, pentru a simți că suntem în vacanță,măcar câteva minute pe zi 😉. Dacă ar avea și plajă privată, balcon,lift și piscină ar fi mai mult decât perfect.

Probabil că nu vom mai găsi cameră cu vedere la mare în oferta de Last Minute, însă o oferta buna all inclusive sau cu demipensiune sigur se va găsi și pentru noi la Litoralul Romanesc. Îmi doresc să fiu relaxată din punctul de vedere al mâncării și nu îmi doresc incidente nefericite așa că un hotel de 3 sau 4 stele cu mâncare inclusă este ceea ce căutam și în acest an. Copiii sunt nerăbdători să mergem la mare și în acest an, iar eu deja am început să caut costume de baie și rochițe pentru micuța prințesă. Sper ca toate privirile să fie întoarse către ea. Pentru băieți deja avem ochelari de înot, labe de scafandru, șlapi și slipi.

Mare pregateste-te că venim!

Acest articol participă la proba 11 din Spring SuperBlog 2023.