La cinema cu năzdrăvanii mei

Întrucât pe 23 decembrie 2022 se lansează la cinema filmul “Lyle, Lyle, Crocodile”/ “Lilu, Lilu, Crocodilu΄” și noi avem nevoie de mai mult timp de calitate petrecut în familie le-am promis copiilor că vom merge toți 4 la film .

Este prima ocazie să mergem în această formulă la film, Laura a mai crescut și se descurcă câteva ore fără mine, iar băieții deși nu vor să recunoască mi-au cam simțit lipsa, de când o avem pe cea mică.

Băieții știu sigur că vor fi super încântați de această frumoasă surpriză pe care le-am pregatit-o in ajun de sarbatori. Până să ne hotărâm asupra filmului am stat puțin la negocieri cu soțul meu. Nu a fost o decizie ușoară deoarece gusturile copiilor sunt în plină dezvoltare și nu sunt ei pe aceeași lungime de undă. Am stabilit însă cu soțul meu că o aventură comică pentru întreaga familie nu are cum să nu le placă.

Cu ocazia discutiilor avute pe tema filmului, am depanat cu soțul meu câteva amintiri din copilăria noastră. Chiar dacă suntem împreună de peste 17 ani ne-am dat seama că nu știm multe lucruri unul despre celălalt. O vorbă românească spune că poți să mănânci un sac de sare cu un om și nu ajungi să îl cunoști și încep să cred că este posibil să fie așa,atâta timp cât nu ne facem timp pentru noi pentru a ne descoperi.

Și uite-ne acum povestind despre ale noastre amintiri din copilărie ce au că bază filmele și desenele noastre preferate de atunci. Eu mă vedeam Xena, femeia fantastică ,în timp ce el se vedea Hercule , bineînțeles, dacă stau bine să mă gândesc,chiar seamănă puțin cu Hercule, poate dacă și-ar lasă părul mai lung ar putea fi frați. Eu am avut primul TV, un Alpha greu de 100 de kilograme, el avea un Grunding, mai elegant și mai greu de găsit pe vremea aceea. Erau puține filme și desene animate care se difuzau pe atunci, îmi amintesc că nu era picior de copil pe afară când au băgat cablul tv la noi în zonă, ne uitam cu toții la desene animate și la filme vechi. Știu că eram fascinată de Stan și Bran și îmi plăcea foarte mult și de Charlie Chaplin,mi se păreau atât de haiosi și abia așteptam să îi revăd de fiecare dată. Și soțului îi plăceau acești comici și îi urmărea pe atunci. Mai era un serial pe care se pare că îl urmăream atunci amândoi Echipa de soc. Eram absolut fascinată de acțiunea din serial, cum îi prindeau pe rău făcători, cum reușeau să iasă cu bine din orice situație dificilă. Apoi a apărut Batman și iarăși în prin plan Wonder Women, mă vedeam deja în locul ei și visam să fac ordine în lume așa cum o făcea ea.

Cu ocazia depanării acestor amintiri mi-am dat seama că soțul meu a fost mai norocos decât mine în ceea ce privește mersul la cinematograf. Eu am fost de foarte puține ori la cinematograful de la noi din oraș. Primul film pe care l-am văzut a fost 101 dalmatieni și am fost pur și simplu fascinată de ecranul acela mare, de sonorizare, de imagine. Adi doar traversa strada și ajungea la cinema și sincer l-am invidiat pentru că spre deosebire de mine el a fost și cu părinții la cinema. Regret că nu am astfel de amintiri și îmi doresc din tot sufletul, că ai noștri copii să aibă amintiri grozave în familie care să și le amintească cu drag peste ani și ani.

La noi acasă am reușit până acum să vedem câteva filme împreună cu cei mici. Singur acasă este singurul film care i-a ținut cel mai mult pe cei doi năzdrăvani cuminți în fața ecranului. Am încercat să îi fac să se simtă și ei că la cinematograf, le-am făcut popcorn la microunde, am dat pe modul film, am tras draperiile și le-am povestit cum e la cinema.

Bineînțeles că nu se compara nicicum atmosfera, confortul, imaginea, sonorizarea și felul cum te simți la cinema. Au mai avut la școală câteva tentative de a vedea un film ca la cinema însă nu se compara cu un cinematograf adevărat .

Pentru că îi iubim foarte mult și ne dorim că ei să facă cunoștință cu o experiență nouă și frumoasă îi vom duce pe data de 23 Decembrie  la cinematograf la filmul Lyle, Lyle, Crocodili  “Lilu, Lilu, crocodilu΄”

Acest film sunt sigură că o să ne placă tuturor, fiind un film de familie, potrivit atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Este un film de comedie, 2D, Dolby Atmos. În plus filmul va rula subtitrat și dublat în limba română și are în prim plan un personaj magic ,care reușește să complice viața unei familii,  dar în același timp să le-o facă mai frumoasă și mai palpitantă. Este un film despre familie, prietenie, emoții și bună dispoziție pe care abia aștept să îl vad împreună cu năzdrăvanii mei.

Întreaga lume este o scenă și vreau ca noi să pășim pe ea și să ne bucurăm în fiecare zi de momente minunate alaturi de cei dragi. O evadare din rutina zilnică pentru un film bun  la cinema, alaturi de cei mici este cu siguranță un dar nepretuit atat pentru copii cât și pentru noi.

Acest articol participă la SuperBlog 2022

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *