A trecut suficient de mult timp de cand imi doresc enorm sa ajung in Inima Bucovinei , sa o vizitez, sa fac cunostinta cu traditiile stramosesti care prin acele locuri s-au pastrat cu sfintenie. A trecut destul, gata, nu mai pot sa mai aman, azi vreai sa plec din galagie, azi vreau sa las in urma toate problemele, orasul meu prea agitat , sa-mi iau copiii, sotul cateva bagaje micute si sa ajungem in acel loc de superb ,unde visez sa ajug de prea multa vreme.
Zis si facut. Am impachetat repede cateva bagaje micute care contineau strictul necesar ne-am urcat in autoturism si am plecat la drum, plini de sperante si entuziasmati ca am reusit in sfarsit sa luam aceasta decizie. Bucovina scumpa asteapta-ne caci astazi iti vom pasi in prag, primeste-ne cu drag, asa cum ai facut-o de atatia ani incoace, arate-ne cat esti de frumoasa si plina de traditii.
Unde ne cazam in Bucovina?
Pentru ca nu am avut nimic planificat de dinainte m-am decis sa apelez la internetul de pe telefonul mobil ca sa cautam un loc de cazare pentru familia noastra, doi adulti si doi copii. Eram sigura ca voi gasi repede un loc de cazare accesibil si cu conditii demne pentru familia noastra. Nu mica mi-a fost mirarea cand am desoperit o pensiune de 4 stele care se numeste chiar Inima Bucovinei. De indata ce am intrat pe site-ul pensiunii mi-am dat seama ca am ajuns unde trebuie. Tot ce trebuia sa fac era sa sun la numarull de telefon de pe site 0741.41.44.44 si sa rezerv o camera. Am sperat pana in ultima clipa ca voi gasi o camera libera caci la cat e de frumoasa pensiunea si imprejurimile incepusem sa am deja emotii. Si cum sunt o norocoasa din fire si de aceasta data am avut noroc. Persoana de contact de la pensiune mi-a rezervat o camera dubla unde vom ramane cazati timp de 5 zile pentru a ne bucura din plin de frumoasa Bucovina.
Tot pe site-ul pensiunii Inima Bucovineiam gasit informatii pretioase cu privire la obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand ajungi in Bucovina ,despre sarbatori, targuri si manifestari, mestesuguri, cat si despre activitatile sportive pe care poti sa le desfasori odata ajunsi in Bucovina.
Cum iti poti petrece timpul in Bucovina?
Exista foarte multe modalitati de ati petrece timpul cat mai placut odata ajunsi in frumoasa Bucovina. Poti vizita una sau chair toate cele 5 Manastiri aflate in patrimoniul UNESCO:Manastirea Voronet, Manastirea Humor, Manastirea Moldovita, Manastirea-Probota si Manastirea Sfantu Ioan cel Nou din Suceava.
De asemenea poti vizita cele 2 Biserici superbe aflate in patrimoniul UNESCO: Biserica PatrautI si Biserica Arbore cat si renumitele Biserici si Manastiri din Bucovina precum Manastirea Putna, Manastirea Sucevita, Manastirea Dragomirna, Manastirea Risca, Manastirea Slatina, Manastirea Slatioara, Manastirea Balinesti, Manastirea Bogdana si Biserica Romano Catolica din Cacica.
Sau la fel de bine poti opta sa vizitezi Cetatea de scaun a Sucevei, un loc cu o mare insemnatate istorica. Daca esti pasionat de arta, istorie si traditii ca si mine nu trebuia sa ratezi nici muzeele si casele memoriale din Bucovina: Muzeul National al Bucovinei, Muzeul etnografic al Bucovinei, Muzeul de Stiinte Naturale, Muzeul Tehnicii Populare Radauti, Muzeul Apelor Falticeni, Muzeul de Arta Ion Irimescu, Muzeul-Arta-lemnului Muzeul Memorial Ciprian-Porumbescu, Casa Memoriala Nicolae Labis si Casa Memoriala-Mihail-Sadoveanu
Se stie de foarte mult timp ca Bucovina a fost si este inzestrata de natura. Acest lucru il putem vedea foarte usor daca vizitam, Salina de la Cacica, Pietrele-Doamnei, Defileul Bistritei, Rezervatia Piatra Pinului, Rezervatia Naturala CalimanI, Rezervatia Naturala 12 Apostoli, Cheile Moara dracului, Rezervatia-forestiera Codrul Slatioara, Zona Carstica a Raraului, Rezervatia floristica Todirescu, Rezervatia Pietrele Doamnei, Rezervatia geologica Stratele de Aptychus Pojorata, Rezervatia Codrul Secular Slatioara, Rezervatia cinegetica Giumalau, Rezervatia floristica Rachitisu Glodu si Parcul Dendrologic Gura Humorului.